Centrifuge Brain Project
РЕЖИСЬОР IVAN MENDOZA  •  СЦЕНАРИСТ NICK LASLOWICZ
Германия / 2013 / 6'
Според ученият Nick Laslowicz, първо има тясна връзка между средния коефициент на интелигентност у хората и увеселителните паркове, и второ, той е проектирал ново поколение екстремни съоръжения под надслов Gravity is a mistake. We work hard to correct it...
T he Centrifuge Brain Project, макар и в момента да е в документално кино, защото няма по-добро жанрово определение (от  наличните), той е faux documentary. Говорил съм ви за този тип кино и преди в Project Kronos.

От друга страна, фактът, че един подрастващ до 12-13г би се вързал на този филм не знам дали е забавен или леко обезпокояващ. Нормално е, защото аналитичното и сравнителното мислене, чрез които средно интелигентен човек би казал: „това е невъзможно“, се развиват по-късно. Уви, изключения винаги има... Преди месец пуснах филма на една приятелка и тя взе, че ме попита със сериозен фейс „ама наистина ли, искам да ида там“. Тя си е умна, но може би от разсеяност просто се обърка (надявам се,). С това може би Centrifuge Brain Project е подходящ филм да си направите шега с някой, особено ако го изрежисирате с приятели, които да му разказват надъхано за въпросния парк. 
Сега по-сериозно. Този филм е създаден от Institute for Centrifugal Research, a най-отгоре на сайта, Nick Laslowicz (учен и CEO на института) е написал: „Gravity is a mistake. We work hard to correct it”… не знам по-сериозно от това накъде можем да дискутираме филма. Аз бях планирал да направя един кинематографичен анализ, но ми е твърде смешно в момента, за да се съсредоточа... http://www.icr-science.org Забавлявайте се и имайте предвид, че в дългосрочен план много такива други идеи са звучали за времето си абсурдни, но след години са се осъществявали, така че никога не можем да сме на 100% сигурни дали спекулативната наука няма да вдъхнови истинската такава. Трябва да обърна и специално внимание на наградите, които филмът е спечелил. :)
SUBSCRIBE
АКО ТИ ХАРЕСВА Centrifuge Brain Project, ПРЕПОРЪЧВАМЕ ТИ ДА ГЛЕДАШ И...
Project Kronos
Project Kronos е документален филм, случващ се в недалечното бъдеще, разказващ за прага, пред който човечеството е изправено – междузвездно пътуване. Разкритията обаче, които правят учените отиват доста по-далеч и излизат от познатия ни свят.
HASRAF ‘HAZ’ DULLUL / САЩ / 2013 FX ЕФЕКТИ / ДОКУМЕНТАЛЕН
АВТОР Юлиян Спасов
comments powered by Disqus
ПАРТНЬОРИ ПАРТНЬOРСКИ КЛУБОВЕ
Google+