АНИМАЦИЯ
3D АНИМАЦИЯ
АНИМЕ
МУЛТИМЕДИЯ
НЯМО КИНО
ЧЕРНО БЯЛ
FX ЕФЕКТИ
ИГРАЛНО КИНО
STOP MOTION
МУЗИКА
ДОКУМЕНТАЛЕН
ДРАМА
ДРАМЕДИЯ
ЕКСПЕРИМЕНТАЛЕН
ЕКШЪН
ЕПИЧЕН
КОМЕДИЯ
ПАРОДИЯ
ПРИКЛЮЧЕНСКИ
РОМАНТИЧЕН
САТИРА
ТРИЛЪР
УЕСТЪРН
УЖАСИ
ФАНТАСТИКА
ФЕНТЪЗИ
ФИЛОСОФСКИ
ЧЕРЕН ХУМОР
FILM NOIR
2014 2013 2012 2011 2010 2009 2008 2007 1974 1956
Австралия 39
  Гренландия Европа Португалия Румъния Южна Корея Аржентина Тайланд Мексико Сърбия Австралия Америка Великобритания Белгия Украйна Чехия Египет България Германия Хаити САЩ Канада Ирландия Австрия Дания Франция Холандия Бермуда Индия Швейцария Гърция CAN+JAP+RUS Испания Русия Иран Китай Сърбия & България ЮАР Нова Зеландия Норвегия Малайзия Израел Венецуела Япония Бразилия Хонг Конг Полша Колумбия Хърватска Швеция Босна и Херцеговина
The Guardians Tale
Комбинация между епичната история на Пазителят, който охранява своето съкровище, и детска приказка, където малко момиченце се губи (някъде в космоса). Разказан на шотландски английски като поема, този разказ въобще няма да завърши така, както започва. Ще бъдете удивени.
JORDAN HIGGINS / Австралия АНИМАЦИЯ / ПРИКЛЮЧЕНСКИ
Payload
В тази история, напомняща леко за Total Recall, където две общества бяха свързани с турбо асансьор, минаващ през земните недра, богатите живеят в орбита, а бедните на земната повърхност. Връзката им е асансьор, а билетът за него се е превърнал в детска мечта.
STUART WILLIS / Австралия FX ЕФЕКТИ / ДРАМА
Smoking Will Kill You
Не цигарите убиват хората. Хората убиват хората. Случайна среща на покрива в почивката за цигари ще промени живота на двама... или трима колеги. Свежо и не прекалено сериозно, този филм ни напомня, че понякога незнанието е най-хубаво.
RAPHAEL SAMMUT / Австралия ИГРАЛНО КИНО / ЧЕРЕН ХУМОР
The Mystery of Flying Kicks
Правят ли ти впечатление старите маратонки, които понякога виждаш провесени на връзките си по жиците? Как си ги обясняваш? Наркотици, банди, акт на изкуството? Този уникален документален филм изследва феномена в дълбочина.
MATTHEW BATE / Австралия МУЛТИМЕДИЯ / ДОКУМЕНТАЛЕН
The Exchange
Една майка влиза се детето си в (не)обикновен магазин за антики. Хлапето обаче неусетно се озовава само в тъмна стаичка... The Exchange е филм с доза съспенс, значително над обичайната като за къс филм. При това доста добре направен филм.
MATT BIRD / Австралия ИГРАЛНО КИНО / ТРИЛЪР
I Love Sarah Jane
В пост-апокалиптичен свят групичка деца се оказват в град, превзет от зомбита. Това не е поредният филм за зомбита, всъщност I Love Sarah Jane може да се разглежда и и като един очарователен horror, в който едно момче ще изпита първите си любовни трепети.
SPENCER SUSSER / Австралия ИГРАЛНО КИНО / УЖАСИ
Cargo
Събудил се насред зомби апокалипсис, един мъж е измислил нестандартен план за транспортирането на един товар: собствената му дъщеричка. Това не е типичен филм за зомбита. Cargo е разтърсваща история за волята на един баща.
BEN HOWLING / Австралия ИГРАЛНО КИНО / ДРАМА
We’ve All Been There
Jesse трябва да намери $800 или ще трябва да се изнесе. Спукана гума оставя Joan в средата на нищото. Matt спешно се нуждае от работа. Действията на всеки един ще свърже историите им по начин, по който не могат да си представят дори в мечтите.
NICHOLAS CLIFFORD / Австралия ИГРАЛНО КИНО / ФИЛОСОФСКИ
ПАРТНЬОРИ ПАРТНЬOРСКИ КЛУБОВЕ
Google+