АНИМАЦИЯ
3D АНИМАЦИЯ
АНИМЕ
МУЛТИМЕДИЯ
НЯМО КИНО
ЧЕРНО БЯЛ
FX ЕФЕКТИ
ИГРАЛНО КИНО
STOP MOTION
МУЗИКА
ДОКУМЕНТАЛЕН
ДРАМА
ДРАМЕДИЯ
ЕКСПЕРИМЕНТАЛЕН
ЕКШЪН
ЕПИЧЕН
КОМЕДИЯ
ПАРОДИЯ
ПРИКЛЮЧЕНСКИ
РОМАНТИЧЕН
САТИРА
ТРИЛЪР
УЕСТЪРН
УЖАСИ
ФАНТАСТИКА
ФЕНТЪЗИ
ФИЛОСОФСКИ
ЧЕРЕН ХУМОР
FILM NOIR
2014 2013 2012 2011 2010 2009 2008 2007 1974 1956
Германия 18
  Австрия Китай Хаити Сърбия Индия Колумбия Европа Сърбия & България Хърватска Холандия Гренландия Нова Зеландия Австралия Дания Южна Корея България Ирландия Канада CAN+JAP+RUS Аржентина Швейцария Америка Босна и Херцеговина Швеция Тайланд Египет Франция ЮАР Норвегия Израел Германия Русия Мексико Румъния Испания Бермуда Гърция Белгия Малайзия Великобритания Полша Украйна Венецуела Чехия Португалия Япония Иран Хонг Конг Бразилия САЩ
The Rise and Fall of Globosome
Възходът и падението на една цивилизация, събрани в 6-минутна анимация, която ще ви спре дъха, правейки ви свидетели на грандиозното раждане на един красив интелект. Аналогиите с нас човеците са безброй. Това трябва да го покажете на децата си!
Sascha Geddert / Германия 3D АНИМАЦИЯ / ЕПИЧЕН
Recently in the Woods
Коне и еднорог се срещат в една свежа история за различността, поднесена ни от Daniel van Westen. Recently in the Woods ни учи да носим с гордост рогата си, напук всякакъв присмех.
Daniel van Westen / Германия АНИМАЦИЯ / КОМЕДИЯ
Kleingeld
Какво се случва, когато Богатият се приближи до Бедния? Обикновено на първия му замирисва лошо и някак между другото пуска монета в чашката на втория. Но понякога се случва сближаване. Kleingeld (Дребни) е една от номинациите за Оскар през 2000г.
MARC-ANDREAS BOCHERT / Германия ИГРАЛНО КИНО / ДРАМА
WIND
Представете си свят, в който всички закони на физиката са идентични с тези от нашия, но с малко допълнение - постоянен вятър в една посока. Възможен ли е животът при това условие и как би се приспособило едно общество? Макар и странен Wind е... хмм, гениален.
ROBERT LÖBEL / Германия АНИМАЦИЯ / ФИЛОСОФСКИ
Balance
Balance е анимация, която излиза от безкрайната детайлност на реалността и изолира един конкретен елемент от живота – балансът. Макар че, филмът го показва като механика, изводите засягат всички аспекти на баланса във всички измерения. + Оскар!
CHRISTOPH LAUENSTEIN / Германия АНИМАЦИЯ / ФИЛОСОФСКИ
The Forest
Момиче на 12 години си задава въпроси, които ще затруднят и възрастен. Защо цивилизованото общество разстройва вътрешния й мир? Утопия ли е свят в хармония с природата? Ако не, как да го превърне в такъв?! The Forest от Германия!
DAVID SCHARF / Германия АНИМАЦИЯ / ДРАМА
Love & Theft
Love & Theft е странна и комплексна съвкупност от идеи, свързани чрез семплия език на анимацията, но предадени чрез сложната символична азбука на човешкия живот. Всичко свършва там, където започва, и обратно. Това е уникален филм! От Германия.
ANDREAS HYKADE / Германия АНИМАЦИЯ / ФИЛОСОФСКИ
Lets Talk About Soil
Нека си поговорим за почвата. В модерния свят, в който информацията е основната движеща сила, изхранването на населението е все по-често обсъждана тема, защото ставаме свидетели на явления, предначертаващи мрачно бъдеще след по-малко от 50 години.
ULI HENRIK STRECKENBACH / Германия АНИМАЦИЯ / ДОКУМЕНТАЛЕН
ПРЕДИШНА123СЛЕДВАЩА
ПАРТНЬОРИ ПАРТНЬOРСКИ КЛУБОВЕ
Google+