АНИМАЦИЯ
3D АНИМАЦИЯ
АНИМЕ
МУЛТИМЕДИЯ
НЯМО КИНО
ЧЕРНО БЯЛ
FX ЕФЕКТИ
ИГРАЛНО КИНО
STOP MOTION
МУЗИКА
ДОКУМЕНТАЛЕН
ДРАМА
ДРАМЕДИЯ
ЕКСПЕРИМЕНТАЛЕН
ЕКШЪН
ЕПИЧЕН
КОМЕДИЯ
ПАРОДИЯ
ПРИКЛЮЧЕНСКИ
РОМАНТИЧЕН
САТИРА
ТРИЛЪР
УЕСТЪРН
УЖАСИ
ФАНТАСТИКА
ФЕНТЪЗИ
ФИЛОСОФСКИ
ЧЕРЕН ХУМОР
FILM NOIR
2014 2013 2012 2011 2010 2009 2008 2007 1974 1956
Япония 11
  Хърватска Израел Швейцария Сърбия ЮАР Швеция Китай Чехия Иран Южна Корея Индия Украйна Гърция Канада Австралия Холандия CAN+JAP+RUS Хаити Русия Тайланд Малайзия Испания Полша Египет България Европа Великобритания Япония Португалия Америка Дания Гренландия Колумбия Венецуела Бермуда Австрия Аржентина Сърбия & България Босна и Херцеговина Румъния Бразилия Германия Нова Зеландия Белгия Ирландия САЩ Франция Хонг Конг Норвегия Мексико
La Maison en Petits Cubes
Тухла по тухла, или как чрез спомена се преодолява самотата и се разкрива силата на волята за живот… Един прелестен японски пример, колко дълбоко може да бъде посланието на една късометражна анимация.
KUNIO KATO / Япония АНИМАЦИЯ / ДРАМА
Small Garden
Болест за съзнанието, объркваща смесица от невероятна текстура и наситени цветове, пренасяща ни в абстрактен алтернативен свят, в който асимилацията е неизбежна. В служба на красивото, изградено от една чужда визия в далечен свят или завръщане към реалното и свободата?
Shunsuke Saito / Япония 3D АНИМАЦИЯ / ПРИКЛЮЧЕНСКИ
Playground
Една визия на Ryosuke Oshiro за зараждащото се приятелство, реализираща се чрез сблъсъка на въображението и границите на детската креативност. Всичко това, разказано в уникален стил на рисуване.
RYOSUKE OSHIRO / Япония АНИМАЦИЯ / ФИЛОСОФСКИ
Abita
Abita е японско-немска анимация, чието дълбоко послание се визуализира метафорично във всеки един кадър. Shoko Hara и Paul Brenner ни представят болезнената ситуация, в която живеят децата на Фукушима – техните надежди и мечти в опозиция с реалността.
SHOKO HARA / Япония АНИМАЦИЯ / ФИЛОСОФСКИ
Urban Abstract
Urban Abstract визуализира философската рефлексия за изграждане на понятие в съзнанието, без наличието на диферентни съставни материални компоненти. Формата е основополагаща за появата на идея за предмета в негативно пространство.
JOPSU RAMU / Япония 3D АНИМАЦИЯ / ЕКСПЕРИМЕНТАЛЕН
Interior Design
Interior Design от Япония издига въпроса за полезността на човек и нейните проекции. Пред зрителя се поставя и разкрива стряскащата алтернатива за опредметяването на личността като цел и средство за постигане на вътрешна хармония. Човек, стол или и двете?
MICHEL GONDRY / Япония ИГРАЛНО КИНО / ФИЛОСОФСКИ
Burning Hearts
Дoкъде може да достигне детерминираността на един индивид да се притече на помощ на друг? Японският късометражен филм Burning hearts проследява в няколко етапа силата на човешката воля и стремежът към намиране на смисъл, кулминиращи в един боен акт.
JAMES MCFAY / Япония ИГРАЛНО КИНО / ЕКШЪН
Blind
Как би изглеждал Токио през 2016 г? Yukihiro Shoda представя една алтернатива на днешна Япония, която носи дълбоко послание, в чийто основи е резултатът от отношението на човек към заобикалящата го среда. Фикция или документален филм?
YUKIHIRO SHODA / Япония ИГРАЛНО КИНО / ДРАМА
ПРЕДИШНА12СЛЕДВАЩА
ПАРТНЬОРИ ПАРТНЬOРСКИ КЛУБОВЕ
Google+