АНИМАЦИЯ
3D АНИМАЦИЯ
АНИМЕ
МУЛТИМЕДИЯ
НЯМО КИНО
ЧЕРНО БЯЛ
FX ЕФЕКТИ
ИГРАЛНО КИНО
STOP MOTION
МУЗИКА
ДОКУМЕНТАЛЕН
ДРАМА 90
ДРАМЕДИЯ
ЕКСПЕРИМЕНТАЛЕН
ЕКШЪН
ЕПИЧЕН
КОМЕДИЯ
ПАРОДИЯ
ПРИКЛЮЧЕНСКИ
РОМАНТИЧЕН
САТИРА
ТРИЛЪР
УЕСТЪРН
УЖАСИ
ФАНТАСТИКА
ФЕНТЪЗИ
ФИЛОСОФСКИ
ЧЕРЕН ХУМОР
FILM NOIR
2014 2013 2012 2011 2010 2009 2008 2007 1974 1956
  Румъния Южна Корея Нова Зеландия Европа Германия Бермуда Мексико Хърватска Япония Индия Полша Франция Норвегия България Украйна Белгия Испания Хонг Конг Португалия САЩ Иран Русия Австрия Чехия Дания Венецуела Австралия Канада Швейцария Сърбия Швеция Тайланд Гърция Малайзия Гренландия Бразилия Великобритания Босна и Херцеговина Аржентина ЮАР CAN+JAP+RUS Израел Холандия Ирландия Сърбия & България Хаити Китай Египет Америка Колумбия
Shall We Kiss
Една актриса подранява за поредното прослушване. В малкото оставащо време, тя решава да репетира като за последно. С помощта на непознат мъж, тя ще упражни ролята си. За него обаче остава иронията... Shall We Kiss?!
PIERRE OLIVIER / Франция ИГРАЛНО КИНО / ДРАМА
Fuga
Зеленооката завист при Шекспир във FUGA се изражда в буквализираната метафора на безочието. Главните действащи лица във филма са слепи. Живеенето се взривява от насъбиране на твърде много настояще. Настоящето на другите. Винаги, винаги другите.
JUAN ANTONIO ESPIGARES / Испания АНИМАЦИЯ / ДРАМА
Teens Like Phil
Това не е поредната тийнейджърска, напудрена и напарфюмирана, история с дразнещо перфектен happy end. Teens Like Phil разкрива усойната част от гимназиалните години - смутна, несигурна, емоционална и още по-страшното - жизненоопределяща.
DOMINIC HAXTON / САЩ ИГРАЛНО КИНО / ДРАМА
Трябва да ти кажа нещо
История за неразбирането, младите и старите, невъзможната любов, трудните решения. Разказан преди повече от 11 години от Драго Шолев, филмът ще ви накара да се замислите за две неща. Защо липсва приемственост помежду ни и какъв е проблемът на киното ни?
ДРАГОМИР ШОЛЕВ / България ИГРАЛНО КИНО / ДРАМА
Tiny Tortures
Красив и мрачен, клипът към Tiny Tortures на Flying Lotus разказва историята на едно момче, загубило ръката, а заедно с нея и бъдещето си. Някъде между реалността и фантазията, насред кутийки от хапчета, героят успява да открие надежда, но каква е цената й?
DAVID LEWANDOWSKI / САЩ МУЗИКА / ДРАМА
Death of a Shadow
Войник, загинал по време на битка, има шанс да откупи живота си и да се завърне на Земята. За целта трябва да заснеме 10 000 умиращи мъже и жени за колекцията на извратен ценител, властващ в предверието между два свята. Мисията e успешна, докато не се появява любовта.
TOM VAN AVERMAET / Белгия FX ЕФЕКТИ / ДРАМА
Яловина
Страхил и Марко са двама братя, които живеят без родителите си. Първият работи в мината, а другият учи. И двамата пишат. Един ден поносимата равна оскъдица, в която живеят, ще се пропука, заради желанието да имаш повече. Яловина на Михайло Коцев.
МИХАЙЛО КОЦЕВ / Сърбия & България ИГРАЛНО КИНО / ДРАМА
Упражнения за разговор
Осемгодишно момче разбира, че родителите му искат да му вземат кучето и бяга от къщи. По пътя непознат мъж го качва в колата си. Докато родителите на детето са в паника и се карат, синът им обикаля пусти пътища със странния непознат. Упражнения за разговор!
КАМЕН КОЛАРОВ / България ИГРАЛНО КИНО / ДРАМА
ПАРТНЬОРИ ПАРТНЬOРСКИ КЛУБОВЕ
Google+