АНИМАЦИЯ
3D АНИМАЦИЯ
АНИМЕ
МУЛТИМЕДИЯ
НЯМО КИНО
ЧЕРНО БЯЛ
FX ЕФЕКТИ
ИГРАЛНО КИНО
STOP MOTION
МУЗИКА
ДОКУМЕНТАЛЕН
ДРАМА 90
ДРАМЕДИЯ
ЕКСПЕРИМЕНТАЛЕН
ЕКШЪН
ЕПИЧЕН
КОМЕДИЯ
ПАРОДИЯ
ПРИКЛЮЧЕНСКИ
РОМАНТИЧЕН
САТИРА
ТРИЛЪР
УЕСТЪРН
УЖАСИ
ФАНТАСТИКА
ФЕНТЪЗИ
ФИЛОСОФСКИ
ЧЕРЕН ХУМОР
FILM NOIR
2014 2013 2012 2011 2010 2009 2008 2007 1974 1956
  България ЮАР Гренландия Ирландия Мексико Аржентина Швейцария Венецуела Полша САЩ Индия Швеция Белгия Дания Гърция Израел Чехия Франция Германия Канада Сърбия Русия Босна и Херцеговина Китай Сърбия & България Холандия CAN+JAP+RUS Норвегия Хаити Хонг Конг Румъния Хърватска Япония Португалия Австрия Колумбия Великобритания Украйна Испания Малайзия Бразилия Иран Южна Корея Нова Зеландия Бермуда Тайланд Европа Австралия Америка Египет
Altneuland
Със сигурност ще причини повече дискусии и разногласия, отколкото ще отговори на конкретен въпрос. Отново става въпрос за евреите и тяхното търсене на обещаната земя. В превод заглавието е Стара Нова Земя и намеква цикличността на човешките пориви.
SARIEL KESLASI / Израел АНИМАЦИЯ / ДРАМА
The Hospital Window
На съседни болнични легла са двама уморени, но ведри мъже. Долу на улицата животът кипи – далечен, желан и недостижим. Но това не им пречи да си говорят за него и да си го представят… Вдъхновяваща история. The Hospital Window.
ALEXANDER SOSKIN / САЩ ИГРАЛНО КИНО / ДРАМА
Homophobia
Homophobia се случва на австро-унгарската граница в зенита на WWII. Социалната среда е такава, че не търпи изключенията от колектива. За едно голобрадо момче, това ще е последният наряд, който ще постави неговата същност на дълбоко изпитание.
GREGOR SCHMIDINGER / Австрия ИГРАЛНО КИНО / ДРАМА
Karaoke
Млад човек се се опитва да избяга от проблемите си в сърцето на Ню Йорк, излизайки с гаджето си и нейни приятели навън към един от лъскавите барове с караоке. В хода на филма ще разберем на какъв фон се случва това и какво преживява героя.
ANDREW RENZI / САЩ ИГРАЛНО КИНО / ДРАМА
Dog Meet Goose
Някои филми имат интересен ефект, провокиращ чувството за емпатия, в степен, в която се чувствате свидетели на филмовата реалност, а не просто зрители. В тази история, навлизаща в тъмните кътчета на човешката психика, една мимолетна игра ще промени нечий живот.
JON BRYANT CRAWFORD / САЩ ИГРАЛНО КИНО / ДРАМА
Кал
Чужденец, който се разхожда по окаяните български улици неволно се превръща в повод за поредното битово престъпление - обир на обикновена лавка. Съдбата на тези двама герои ще бъде свързана с кръв в този филм за българската действителност.
ИВАЙЛО СИМИДЧИЕВ / България ИГРАЛНО КИНО / ДРАМА
The Writer
The Writer е драма, която визуално се изразява по необичаен начин – фоторазказ в движение. Макар и да изглежда недотам интересен за окото метод, историята бързо ще ви завърти в естеството на човешкия избор и независимостта му от волята на Бога.
EDSON ODA / Бразилия МУЛТИМЕДИЯ / ДРАМА
Wednesday
Мъж и жена, родени в един и същи ден, един и същи час и в същата болница, се срещат години по-късно. Как се е развил живота на всеки от тях? Вярвате ли в съдбата? Няма значение. Понякога нещата просто са това, което са. Един впечатляващ дебют за режисьора Rob Sorrenti.
ROB SORRENTI / Великобритания ИГРАЛНО КИНО / ДРАМА
ПАРТНЬОРИ ПАРТНЬOРСКИ КЛУБОВЕ
Google+