АНИМАЦИЯ
3D АНИМАЦИЯ
АНИМЕ
МУЛТИМЕДИЯ
НЯМО КИНО
ЧЕРНО БЯЛ
FX ЕФЕКТИ
ИГРАЛНО КИНО
STOP MOTION
МУЗИКА
ДОКУМЕНТАЛЕН
ДРАМА
ДРАМЕДИЯ
ЕКСПЕРИМЕНТАЛЕН
ЕКШЪН
ЕПИЧЕН
КОМЕДИЯ
ПАРОДИЯ
ПРИКЛЮЧЕНСКИ
РОМАНТИЧЕН
САТИРА
ТРИЛЪР
УЕСТЪРН
УЖАСИ
ФАНТАСТИКА
ФЕНТЪЗИ
ФИЛОСОФСКИ
ЧЕРЕН ХУМОР
FILM NOIR
2014 2013 2012 2011 2010 2009 2008 2007 1974 1956
  Полша Великобритания Хаити Сърбия & България CAN+JAP+RUS Украйна България Швейцария ЮАР Европа Португалия Румъния Дания Австрия Гренландия Холандия Малайзия Китай САЩ Израел Германия Белгия Гърция Аржентина Индия Венецуела Канада Нова Зеландия Тайланд Хонг Конг Сърбия Мексико Чехия Русия Швеция Бермуда Австралия Испания Хърватска Бразилия Япония Норвегия Америка Южна Корея Иран Франция Босна и Херцеговина Египет Колумбия Ирландия
Kiwi
Поредната кратка, но не толкова забавна анимация, която провокира съзнанието. Kiwi е символ на Нова Зеландия. Kiwi излюпва най-големите яйца от всички видове птици спрямо размера си. Kiwi е птица, която не може да лети. На какво е готова тя, за да усети тръпката от летене?
DONY PERMEDI / САЩ 3D АНИМАЦИЯ / ДРАМЕДИЯ
Big Catch
Започвам да се чудя последно време младите аниматори по света дали разчитат само на въображение, когато създават филмчета или и на нещо друго? Как ви звучи анимация с дебел рибар, полу-умна акула, прости чайки, неадекватен харпун и Титаник?
MOLES MERLO / Франция 3D АНИМАЦИЯ / КОМЕДИЯ
Perfeito
Бразилски етюд, който почти докрая няма да ви говори нищо, след което за момент ще ви накара да забравите всичко друго. Perfeito е 3D анимация носеща мощно послание за философията на перфекционизма и...
MAURICIO BARTOK / Бразилия 3D АНИМАЦИЯ / ФИЛОСОФСКИ
Happy Sushi
Мъж е седнал в японски ресторант, поръчва си суши, масата му се клати, той поставя кибритче под единия крак и за фон главния готвач се кара със сервитьора. Докъде ще стигне тази ситуация, когато съдбата му показва среден пръст?!
ANDY GREEN / САЩ ИГРАЛНО КИНО / КОМЕДИЯ
Alma Flamenca
Парчета дърво, любов, знание и 299 часа труд, събрани в 3 минутен филм. Това е Alma Flamenca. История за създаването на една китара за фламенко. Прекрасно заснет документален филм от Гърция, който ще запомните с изящество и страст!
SPIROS RASIDAKIS / Гърция ИГРАЛНО КИНО / ДОКУМЕНТАЛЕН
Man
Man показва земния път на човека откакто е осъзнал, че всичко от заобикалящия го физически свят може да се използва или като инструмент, или като ресурс. Епична анимация, която започва и свършва със смазана буболечка, но в различен контекст.
STEVE CUTTS / Великобритания АНИМАЦИЯ / ЕПИЧЕН
Mighty Antlers
Черна и мощна кола хвърчи из гори тилилейски с огромен, мастит и гаден човек зад волана. След един завой, на пътя се появява елен. Шофьора вместо да намали, натиска газта, а последващата катастрофа е доста необичайна. Нестандартна 3D анимация от Дания!
SUNE REINHARDT / Дания 3D АНИМАЦИЯ / ФЕНТЪЗИ
Christmas on a Budget
Коледа е! Настроение, вкусни гозби, семеен уют, Лили Иванова по ефира, късмети, подаръци... Но е и криза! Българо-Датския филм Christmas on a Budget с умерена доза цинизъм ни показва как кризата удря дори Дядо Коледа.
СТОЯН ЯНКОВ / България ИГРАЛНО КИНО / ЧЕРЕН ХУМОР
Head On
Дръжте се здраво!!! Героят е зверски бърз влак, който се движи само напред, а създателите така хипнотизиращо са вплели свръх динамичната картина с техно, че сцеплението между колелата и релсите го усещаме чак в мозъка на костите си.
LIOR BEN HORIN / Израел 3D АНИМАЦИЯ / ФИЛОСОФСКИ
The Lighthouse Keeper
The Lighthouse Keeper е поредната красива анимация от студентите на Gobelins Ecole. Старият фар е застрашен от огромно същество, което недолюбва светлината му, но след като успешно успява да го изгаси, огромен кораб е на път да се удари в скалите...
DAVID FRANCOIS / Франция 3D АНИМАЦИЯ / ФЕНТЪЗИ
ПАРТНЬОРИ ПАРТНЬOРСКИ КЛУБОВЕ
Google+