АНИМАЦИЯ
3D АНИМАЦИЯ
АНИМЕ
МУЛТИМЕДИЯ
НЯМО КИНО
ЧЕРНО БЯЛ
FX ЕФЕКТИ
ИГРАЛНО КИНО
STOP MOTION
МУЗИКА
ДОКУМЕНТАЛЕН
ДРАМА
ДРАМЕДИЯ
ЕКСПЕРИМЕНТАЛЕН
ЕКШЪН
ЕПИЧЕН
КОМЕДИЯ
ПАРОДИЯ
ПРИКЛЮЧЕНСКИ
РОМАНТИЧЕН
САТИРА
ТРИЛЪР
УЕСТЪРН
УЖАСИ
ФАНТАСТИКА
ФЕНТЪЗИ
ФИЛОСОФСКИ
ЧЕРЕН ХУМОР
FILM NOIR
2014 2013 2012
2011 94
2010 2009 2008 2007 1974 1956
  Испания Канада Норвегия Япония Нова Зеландия Холандия Китай Сърбия Гренландия Португалия Русия Чехия Индия Венецуела Колумбия Белгия Ирландия Босна и Херцеговина Европа Малайзия Австралия Хонг Конг Дания Тайланд Полша Бразилия Великобритания САЩ Хърватска Израел Австрия ЮАР Аржентина Германия Иран България Сърбия & България Египет Швеция Хаити Швейцария Гърция Франция Южна Корея Мексико Америка CAN+JAP+RUS Бермуда Украйна Румъния
Oil
През 2010 се случва авария на Deepwater Horizon, собственост на British Petroleum, в следствие на която в океана изтичат почти 5 милиона барела нефт. Тепърва ще се откриват дългосрочните последствия от това. Какво бихме могли да правим с този петрол, ако го имахме?
CHRIS HARMON / САЩ АНИМАЦИЯ / ДОКУМЕНТАЛЕН
Will & The Wheel
Един хамстер се суети около колелото си, опитвайки се да направи въртенето му по-интересно. С подръчни материали гради собствено домашно кино. Превъзходна метафора за търсене на смисъл в живота, предоставена по-най лекия възможен начин.
INKYMIND / Италия АНИМАЦИЯ / КОМЕДИЯ
Day & Night
Деня и Нощта се срещат насред нищото, откривайки че споделят еднакъв вътрешен свят, но с малката разлика, че сърцето на едното е слънце, а на другото – луна. Сблъсъкът между тях ще се превърне в най-красивата история, която някога сте гледали.
TEDDY NEWTON / САЩ АНИМАЦИЯ / ФИЛОСОФСКИ
Blind
Как би изглеждал Токио през 2016 г? Yukihiro Shoda представя една алтернатива на днешна Япония, която носи дълбоко послание, в чийто основи е резултатът от отношението на човек към заобикалящата го среда. Фикция или документален филм?
YUKIHIRO SHODA / Япония ИГРАЛНО КИНО / ДРАМА
Cut Off
Действието на Cut off проследява преплитането на реалното и фикцията, в контекста на отношението на писателя и неговата творба. Възможно ли е фикцията да се внедри в човешкото битие и да преобърне живота на автора?
TAKASHI DOSCHER / САЩ ИГРАЛНО КИНО / ДРАМЕДИЯ
The Mind Job
В един по-напреднал свят от нашия, технологиите вече са достигнали дълбините на човешката памет и могат да визуализират спомени. Те се оказват особено полезни за разкриване на престъпления, ако свидетеля е останал жив. Какво обаче е сбъркано в тази нова възможност?
JJ WINLOVE / Австралия ИГРАЛНО КИНО / КОМЕДИЯ
Къде ти е главата?
Един обикновен ден. Будилник, ставаш, малко упражнения, поливаш цветето, душ, зъбите, облекло, закуска, кафе и хайде на работа ... Чакай. Нещо не забрави ли? Филмът е страхотна интерпретация на роботското ежедневие, което масово ти се представя за "добър живот".
НЕНКО ГЕНОВ / България ИГРАЛНО КИНО / ФИЛОСОФСКИ
Two & Two
В някое от многобройните ирански училища ще се случи нещо. Ще бъде променен грубо един закон на математиката. От днес нататък 2 + 2 ще е равно на 5. Подписано с декрет от директора и подкрепено от преподавателите. Защо?
BABAK ANVARI / Иран ИГРАЛНО КИНО / ФИЛОСОФСКИ
ПАРТНЬОРИ ПАРТНЬOРСКИ КЛУБОВЕ
Google+