АНИМАЦИЯ
3D АНИМАЦИЯ
АНИМЕ
МУЛТИМЕДИЯ
НЯМО КИНО
ЧЕРНО БЯЛ
FX ЕФЕКТИ
ИГРАЛНО КИНО
STOP MOTION
МУЗИКА
ДОКУМЕНТАЛЕН
ДРАМА
ДРАМЕДИЯ
ЕКСПЕРИМЕНТАЛЕН
ЕКШЪН
ЕПИЧЕН
КОМЕДИЯ
ПАРОДИЯ
ПРИКЛЮЧЕНСКИ
РОМАНТИЧЕН
САТИРА
ТРИЛЪР
УЕСТЪРН
УЖАСИ
ФАНТАСТИКА
ФЕНТЪЗИ
ФИЛОСОФСКИ
ЧЕРЕН ХУМОР
FILM NOIR
2014
2013 128
2012 2011 2010 2009 2008 2007 1974 1956
  Гърция Израел Чехия CAN+JAP+RUS Канада Ирландия Великобритания Швейцария Япония Европа Хърватска Германия Полша Испания Холандия Сърбия & България Бразилия Сърбия Венецуела Дания Австрия Австралия Америка Египет Гренландия Мексико Бермуда Босна и Херцеговина Хонг Конг Румъния ЮАР Русия Иран Малайзия Аржентина Китай Украйна Белгия България Индия Нова Зеландия САЩ Хаити Тайланд Норвегия Колумбия Португалия Франция Южна Корея Швеция
La Luna
La Luna остана малко встрани от светлините през 2013, заради по-тясното си разпространение като feature към Brave. За тези обаче, които са го видели на голям екран, са изживяли едни прекрасни 6 минути, в които човешката фантазия ще надмине и най-смелите мечти.
ENRICO CASAROSA / САЩ 3D АНИМАЦИЯ / ФЕНТЪЗИ
The One
The One е от онези филми, които ще ви напомнят за класическия формат на късометражния филм. Кратка ситуация, двама герои, конфликт, обрат и знак равно – извода след него е индивидуален за всеки. Едва 4 минутен, The One напомня и за хубавите страни на живота.
FRANK GLENCAIRN / САЩ ИГРАЛНО КИНО / САТИРА
Call Back
Call Back е съвременен качествен трилър, направен по образец. Филм за това как правилно се използват Sci-fi елементи, за едно телефонно обаждане, което не би искал да прекъснеш и за това на какво сме готови веднъж като сме се хванали на хорото.
RANI NAAMANI / САЩ ИГРАЛНО КИНО / ТРИЛЪР
Side Effected
Side Effected ще ни направи свидетели на спешна среща между шефа на фармацефтична компания и един от служителите му, във връзка със слуховете, че новото лекарство има неочаквани и притеснителни странични ефекти. Брилянтен и забавен диалог, рецепта за усмивка.
LEV PAKMAN / САЩ ИГРАЛНО КИНО / ДРАМЕДИЯ
Malaria
Наемен убиец е изпратен да намери и елиминира не кой да е, а източника на прехраната му - самата Смърт. Каква по-добра атмосфера за този епичен дуел от тази на уестърн филм? Ако всичко това ви звучи банално, гледайте Malaria и открийте един нов вид кинематография.
EDSON ODA / Бразилия МУЛТИМЕДИЯ / УЕСТЪРН
You
Сър Derek Jacobi прави една уникална поетична интерпретация, която ще докосне всеки. Мъдростта на живота и любовта, заключена в няклоко кратки стиха, изказани толкова истински. Британкият режисьор William Williamson е създал филм, който всеки трябва да гледа.
WILLIAM WILLIAMSON / Великобритания ИГРАЛНО КИНО / ФИЛОСОФСКИ
Aningaaq
Някъде в дълбоките вечно бели равнини на Гренландия, инуитски рибар чува гласът на жена по радиостанцията. Той не подозира, че това е зов за помощ. Не подозира и, че сигнала идва от Космоса. Aningaaq е малкия брат на Gravity. Смразяваща история за живота и смъртта!!
JONAS CUARON / Гренландия ИГРАЛНО КИНО / ДРАМА
Farrah GFE
Farrah прави всички онези неща, които аз не бих. Този късометражен документален филм ще ни въведе в света на момиче, избрало най-древната професия. Как изглеждат нещата през нейните очи? Как ще възприемам ние нейната изповед? Има само един начин да разберем.
DRESS CODE / САЩ ИГРАЛНО КИНО / ФИЛОСОФСКИ
ПАРТНЬОРИ ПАРТНЬOРСКИ КЛУБОВЕ
Google+