АНИМАЦИЯ
3D АНИМАЦИЯ
АНИМЕ
МУЛТИМЕДИЯ
НЯМО КИНО
ЧЕРНО БЯЛ
FX ЕФЕКТИ
ИГРАЛНО КИНО
STOP MOTION
МУЗИКА
ДОКУМЕНТАЛЕН
ДРАМА
ДРАМЕДИЯ
ЕКСПЕРИМЕНТАЛЕН
ЕКШЪН
ЕПИЧЕН
КОМЕДИЯ
ПАРОДИЯ
ПРИКЛЮЧЕНСКИ
РОМАНТИЧЕН
САТИРА
ТРИЛЪР
УЕСТЪРН
УЖАСИ
ФАНТАСТИКА
ФЕНТЪЗИ
ФИЛОСОФСКИ
ЧЕРЕН ХУМОР
FILM NOIR
2014 64
2013 2012 2011 2010 2009 2008 2007 1974 1956
  Сърбия Египет Япония Мексико Гърция Америка ЮАР Канада Китай Норвегия Индия Израел Нова Зеландия Босна и Херцеговина Чехия Румъния Европа Швейцария Иран Южна Корея Полша Холандия Хонг Конг Бермуда Австралия Колумбия Португалия Ирландия Швеция Венецуела Бразилия CAN+JAP+RUS Тайланд България Аржентина САЩ Малайзия Великобритания Испания Хърватска Русия Украйна Австрия Франция Германия Дания Гренландия Хаити Сърбия & България Белгия
Mouse X
Мъж се събужда на непознато място и тръгва на пътуване из лабиринта на еднаквостта, за да открие, че не е единственият той. Търсенето го отвежда до дори по-страшен извод. Една (или всички?) човешка съдба се оказва не по-различна от тази на бялата лабораторна мишка, предмет на експеримент в напълно контролирана среда.
JUSTIN TAGG / Великобритания ИГРАЛНО КИНО / ФАНТАСТИКА
Similo
Бъдещето, Антарктида, лято. Частен град на единствената обитаема земя. Двойка в любовна история – любовта я няма, погълната от бяла амнезия, заключена някъде в слънчевото минало. Търсят я – в къси спомени, минало и настояще на един плашещо реалистичен наш свят.
Bruno Zacarías / Испания FX ЕФЕКТИ / ФАНТАСТИКА
“Често си мисля, че зад повърхността на реалността има скрити много по-важни истини. Какъв по добър капан за лов на неочаквани разкрития от един стар фотоапарат…”
Intrusion
Едно влизане с взлом в нечий дом може да промени много неща. В този съспенс, разказан от първо лице, дебют за Jack Michel, едно момче ще ни убеди, че в къщата му има някой и той не трябва да е там. Кой кой е обаче и дали всичко е такова, каквото изглежда?
JACK MICHEL / Австралия ИГРАЛНО КИНО / ТРИЛЪР
The Divide
Гениално схематичен образ на действителността. Трескаво ежедневие, варварски градове с прави ъгли – срещу безълговата хармония на природата.
BRENT SIEVERS / САЩ АНИМАЦИЯ / ФИЛОСОФСКИ
Jerrycan
Гениалните сюжети са най-често простичките истории. "Jerrycan" е универсална история за група момчета, които, принудени от скуката, се впускат в опасна игра. Едно от тях обаче ще бъде принудено да направи избор на живот и смърт...
JULIUS AVERY / Австралия ИГРАЛНО КИНО / ДРАМА
The Diatomist
Спецификата на забравеното викторианско изкуство – аранжировката на диатоми. Ясната заявка за естеството на красивото в неговите изначални корени. Изкуство посредством микроскопа и природата...
MATTHEW KILLIP / Великобритания ИГРАЛНО КИНО / ДОКУМЕНТАЛЕН
Sevilla
В поредния страхотен късометражен филм на Bram Schouw ще станем свидетели на духовното и емоционално израстване на група млади хора, които решени да предизвикат съдбата, преживяват нещо напълно неочаквано. Sevilla!
BRAM SCHOUW / Холандия ИГРАЛНО КИНО / ДРАМА
ПАРТНЬОРИ ПАРТНЬOРСКИ КЛУБОВЕ
Google+