Golem
РЕЖИСЬОР PATRICK MCCUE  •  СЦЕНАРИСТ TOBIAS WIESNER
Германия / 2012 / 8'
Човекът е станал най-удивителното същество на Земята, от момента, в който е изрекъл Аз. От този факт произтича един въпрос, който хиляди години е бил и продължава да бъде двигател на човечеството – защо. Красив и дълбок, Golem по Stanislaw Lem ще ви смрази!
Т ова е филмЪТ! Филмът, който отговаря на много въпроси, поставя нови въпроси и в крайна сметка остава незавършен... или загубен някъде в безкрайността... на една паралелна Вселена, където понятие като „край“ не съществува. Както и с някои други филми съм правил, няма да го анализирам, защото това е изключително дълбок филм, който работи с възприятията, логиката и душата на всеки един индивид, дръзнал да го гледа. Толкова много информация носи, по толкова красив начин я поднася, че вероятно дори след 50 години този филм все още ще има специално място в сърцето ми... Със сигурност знам, че искам да прочета книгата, по която е създаден – Golem на Станислав Лем, който е автор и на Solaris. Гледайте го внимателно!
 
А ето и някои интересни факти. Филмът е направен в германската GSO Academy Nuremberg. Една година само са съставяли визуалната интерпретация на романа, проучвали са и са търсили най-добрия начин да предадат всички идеи в рамките на няколко минути. Две години и половина са го правили, защото са влагали само свободното си време за филма. Финансиран е само с лични средства, което е удивително... Какво нещо са създали германците. За пореден път се убеждавам, че сред тези хора там, живеят гении и хора с невероятни умения в различни области, противно на масовото убеждение, върлуващо сред народа ни, че немците са сухари.
SUBSCRIBE
АКО ТИ ХАРЕСВА Golem, ПРЕПОРЪЧВАМЕ ТИ ДА ГЛЕДАШ И...
God is in The Neurons
Бившият геймър Athene прави проучване върху естеството на мисловния процес като способност на човека, отличаваща го от останалия биологичен свят. Резултатите са представени под формата на филм. Theory of Everything. Този филм ще ви промени живота. Не се шегуваме.
REESE LEYSEN / Белгия / 2011 МУЛТИМЕДИЯ / ФИЛОСОФСКИ
АВТОР Юлиян Спасов
comments powered by Disqus
ПАРТНЬОРИ ПАРТНЬOРСКИ КЛУБОВЕ
Google+