ПРЕДСТОЯЩИ  •  МИНАЛИ
В големия европейски колайдер, където всичко е възможно – енергията създава материя, Изтокът среща Запада, две далечни страни жадуват своето общо утре… Весела българка и срамежлив финландец „случайно“ са уцелени от стрелата на Купидон, но тя бързо се превръща в подпалка за огъня под врящото гърне с проблеми между Изтока и Запада. И така в тази шеговита история за любов, културни различия и един Яне започват да летят обвинения и брачни халки…
9.11.2014
РЕЖИСЬОРИ     ВИЛМА КАРТАЛСКА, РАДКО САВОВ
Janne of Love
комедия
игрално кино
България     2013
“Дърво без корен” е адаптация на едноименния разказ на Николай Хайтов от сборника му “Диви разкази”. Надникваме в живота на пенсионера Гътьо Илиев, който заминава да живее при сина си в чужбина. Новите обстоятелства го карат да се чувства самотен, докато един ден не получава неочаквано писмо. Режисьорката Рузие Хасанова смело интерпретира темата за дома, семейството и културата в контекста на глобализацията и вечно разширяващия се свят на съвременния човек.
~2015 02.06.2014
РЕЖИСЬОР     РУЗИЕ ХАСАНОВА
ПО РАЗКАЗ НА     НИКОЛАЙ ХАЙТОВ
ПРОДУЦЕНТи     РУЗИЕ ХАСАНОВА, РАЛИЦА ВЕЛЕВА

Дърво без корен
драма
игрално кино
България     2013
Смел и изключително красив анимационен 3D проект, атакуващ темата за личностното самоосъзнаване. Виктор Мъжлеков и Симеон Сокеров ще ни направят свидетели на една визулна метафора на пътят на човешката душа и множеството трансформации, които тя претърпява в резултат от битките, които животът поднася.
~2015 9.06.2014
portals.mazhlekov.com
художествена концепция     ВИКТОР МЪЖЛЕКОВ
РЕЖИСЬОР И СЦЕНАРИСТ     СИМЕОН СОКЕРОВ (STUDIO SOKEROV)
ПРОДУЦЕНТ     CHAOS GROUP

Портали
фентъзи
3D анимация
България     2013
Защо танците в баровете и ресторантите на Ню Йорк са забранени със закон? Защо през 1990г. тогавашният кмет на града, който никога не спи, въвежда регулации, с които успява да затвори редица заведения и да потисне проспериращия нощен живот? За да намери отговора на този въпрос, журналистката и режисьорка Ина Сотирова се впуска в изследване на легендарната Ню Йоркска танцова суб-култура.
~2015 24.03.2014
РЕЖИСЬОР И СЦЕНАРИСТ     ИНА СОТИРОВА
FREEDOM2DANCE
ДОКУМЕНТАЛНО КИНО
САЩ     2011
Стилово уникален за българската анимация, филмът на Велислава Господинова е един призив срещу войната и насилието във всичките му форми. Чрез динамични и разтърсващи кадри историята показва връзката между живота, смъртта и вечния им спътник - Кръвта.
~2015 26.05.2014
РЕЖИСЬОР И ХУДОЖНИК     ВЕЛИСЛАВА ГОСПОДИНОВА
ПРОДУЦЕНТ     geopoly films

Кръвта
епичен
анимация
България     2013
Представете си свят, в който гласът на един мъж означава всичко... История за една млада двойка, която отдавна е загубила искрата на привличане и връзката им е потънала в рутина, а посредствеността се е настанила в сексуалния им живот. Неспособни да се справят сами, търсят последна надежда в запис, който трябва отново да запали искрата между тях.
~2015
РЕЖИСЬОР     МАРТИН ИЛИЕВ
СТУДИО     WONDERLAND LTD
ПРОДУЦЕНТ     МАРИЯ МЕТОДИЕВА

Stereo Love
сатира
игрално кино
България     2013
Създаден със сложна технология за раздвижване на комплексните живописни изображения на художника Крикор Саркисян, филмът “Заради мама” потапя в мимолетни спомени от детството и ескалира в послание на детето към майката. Въпреки сериозната дигитална намеса, екипа (Антоанета Четрафилова, Мина Милева, Орлин Николов и Стефан Вичев) се стреми да запази автентичния вид на картините.
~2015 21.04.2014
РЕЖИСЬОР     АНТОАНЕТА ЧЕТРАФИЛОВА
художник     крикор саркисян
ПРОДУЦЕНТ     Мина Милева, Весела Казакова

Заради мама
драма
анимация
България     2013
За един обикновен млад човек, водещ напълно обикновен живот, нещата ще се преобърнат тотално, когато една вечер го поканят да седне в лимузина и му съобщават, че ще му бъде присъден държавен орден. “Власт” е втори филм на Борис Байков, студент в московския университет по кино и театър, и ще ни поведе през вихър от странни обстоятелства, които като че ли не оставят друг избор на нашия герой освен да се включи в обществения цирк. Но дали е така?
~2015 21.04.2014
РЕЖИСЬОР     Борис Байков
СЦЕНАРИСТИ     БОРИС Байков и ВИТАЛИЙ СТЕПАНОВ

Власт
приключенски
игрално кино
България     2014
ПРЕДИШНА12СЛЕДВАЩА
ПАРТНЬОРИ ПАРТНЬOРСКИ КЛУБОВЕ
Google+