Brink
РЕЖИСЬОР SHAWN CHRISTENSEN  •  ПРОДУЦЕНТ Damon Russell
САЩ / 2011 / 9'
Ще станете свидетели на необичайна любовна история. Любовта такава, каквато трябва да е – непризнаваща никакви закони и неподлежаща на логично обяснение. Защото любовта определя не само как ще се появим на този свят, но и как ще го напуснем. Brink на Shawn Christensen.
Р азбира се, темата за Апокалипсиса не подминава и късометражното кино. Друго е, когато хората, които работят в краткия кино жанр предлагат на тази специфична тематика нещо по-дълбоко и оригинално. Повечето им колеги от пълнометражното кино освен да гонят приходи в бокс офиса на тема end of the world, не са способни да сътворят нищо плодотворно и смислено. Един от надигащите се оригинални гласове в short жанра е Shawn Christensen. Той е художник по образование, вокалист на рок банда, а през 2006 година навлиза в света на киното с първата си късометражка. 6 години по – късно печели Оскар за великолепния short hit Curfew, а до края на тази година се очаква да излезе и неговият пълнометражен дебют - като сценарист и режисьор. Тоест, говорим си за творец, който обича да се впуска от едно начинание в друго, без да се вълнува от успеха. За истинския творец е важно да открива нови светове и предизвикателства, за да може в крайна сметка да открие себе си.

Brink е интимно, лично и сюреалистично преживяване между двама души и разпадащия се свят около тях. Идеята за заснемането на филма идва всъщност от композитора Darren Morze, който изпратил една ambient композиция на Christensen, без да подозира, че последният толкова ще се впечатли от нея. В крайна сметка, две глави мислят по–добре от една, защото във филма се вижда пълният синхрон между музика и визия.

Brink е уникална art смесица между звук, картина и емоция, която ще накара всеки да изпита на пълен максимум сетивата си. Рядък филм, който говори сам за себе си и който ще разчита преди всичко на личните възприятия на зрителя. 
SUBSCRIBE
АВТОР Милен Николов
comments powered by Disqus
ПАРТНЬОРИ ПАРТНЬOРСКИ КЛУБОВЕ
Google+