A Gentlemen s Duel
РЕЖИСЬОР Sean McNally & F. Ruiz-Velasco  •  ПРОДУЦЕНТ Blur Studio
САЩ / 2006 / 8'
Започналият с аристократично спокоен следобед с добри маниери и изискани персонажи сюжет преминава в на пръв поглед класически дуел, който в развитие ще ви шокира с изключителен размах.
О пределено първите секунди с жабите в блатото го резюмират умело.

Красивата дама, заради която се води дуела, е център на вниманието, разбира се, от самото начало. Сцените с нея са доста комични и далеч не предвещават развитието на филма. Ако очаквате класическа престрелка или дуел със шпаги, ще ви разочаровам. На пръв поглед класическата ситуация се превръща във футуристична битка, която би се понравила на почитателите, например, на Трансформърс, но в бароков стил.

 Баталните сцени стават център на сюжета дотолкова, че имате чувството, че мотивацията за“дамата на сърцето” много бързо е заменена от чист яростен хъс за защита на собственото его. А както знаем, егото може да израсне по-голямо и от самия човек, което се визуализира реално пред очите ви в тази лента.

 Екипът от Blur Studio е създал страхотни герои - всеки със свои отличителни черти. Като в касов филм бюстът на главната героиня е сякаш отделна сюжетна орбита, която част от зрителите определено ще оценят като вълнуваща. Това трябва да ви подскаже, че тази анимация може би не е най-подходящото филмче за деца. Към кулминацията вече може и да усещате металния вкус на стойностен екшън.

Краят, очакван все пак за някои, е задоволяващ, което е белег за много добре свършена работа на създателите. Насладете се на този “джентълменски” дуел.
SUBSCRIBE
АВТОР Стела Михайлова
comments powered by Disqus
ПАРТНЬОРИ ПАРТНЬOРСКИ КЛУБОВЕ
Google+