Anniversary Present
РЕЖИСЬОР DOUG KARR  •  ПРОДУЦЕНТ SIERRA RELLOWS
САЩ / 2006 / 8'
Двойка младоженци се обичат и живеят щастливо и задружно една година, когато на първата им годишнина мъжът е неприятно изненадан от това, което заварва вкъщи. Още по-изненадан обаче останах аз от последвалите събития.
Ч есто гледаме по филмите от позицията на всевиждащите и всезнаещи зрители как героите стигат до абсурдни ситуации, само защото единия видял нещо, което не е така както изглежда и вместо да разнищи истината се врътва и напуска сцената и следват опити на другия да му обясни колко неправилно е възприел въпросната ситуация... В сериалите това е основен похват, с който да разтягат съдържанието от един в десет епизода. В случая обаче това е комичния елемент на разказа и го превръща от банална история за сватба в симпатичен филм, в който до последно сме на страната на мъжа, който излива яростта си от видяното върху сватбения подарък на жена си. А накрая толкова добре завърши всичко... Знам, че филмът е спечелил награда през 2006 на фестивал за късометражно кино в САЩ, но признавам, че не знам точно кой конкурс, защото не успях да намеря достатъчно информация. Но, по-важното е, че филмът е получил заслуженото си признание, защото той също влиза в категорията филми, каращи те да се усмихнеш накрая. Едно добро начало на деня със сутрешното кафе.
SUBSCRIBE
АКО ТИ ХАРЕСВА Anniversary Present, ПРЕПОРЪЧВАМЕ ТИ ДА ГЛЕДАШ И...
The Music Scene
The Music Scene на Blockhead е една салата от цветове, форми, движения, емоции, идеи, метафори, енергия, връзки, вълни, музика, естетика, концепции, фрагменти, нереалност, метаморфози, природа, ДНК, въображение, красота и душа.
ANTHONY FRANCISCO SCHEPPERD / САЩ / 2010 ИГРАЛНО КИНО / КОМЕДИЯ
АВТОР Юлиян Спасов
comments powered by Disqus
ПАРТНЬОРИ ПАРТНЬOРСКИ КЛУБОВЕ
Google+