Спаси ме
Учител Орлин Милчев - Атила
България
Портали
Единствената сигурност е промяната. Няма дестинация отвъд безкрая.
Виктор Мъжлеков, Симеон Сокеров / България / 2013 АНИМАЦИЯ / ФИЛОСОФСКИ
Жълто
Намирате ли случващото се из ширините ни за гротескно в определени аспекти? И в двата случая всеки българин трябва да изгледа тази анимация поне веднъж. Създадена преди 15 години от Иван Русев, "Жълто" събира в едно комедията и трагедията на българската действителност, такава, каквато я кроим ежедневно всички ние.
Иван Русев / България / 2001 3D АНИМАЦИЯ / САТИРА
Баща
Кога за последно разговаряхте с баща си? Някога бихте ли го питали за нещата, които ви нараняват? В тази анимация с екип от 4 държави, реалността е обърната наопаки, за да случи един невъзможен диалог между дете и баща, който така и не се реализира в действителността.
Compote Collective / България / 2012 АНИМАЦИЯ / ФИЛОСОФСКИ
Weather Forecast
Двама войници решили да ловят риба в замръзнало езеро. Понеже било много студено, решили да взривят леда, като единят войник хвърлил динамит и двамата се скрили зад преспа. Кучето им решило, че това за игра, дотичало до динамита и го върнал при стопаните си.
БОРИСЛАВ ИНГИЛИЗОВ / България / 2009 АНИМАЦИЯ / ДРАМА
Сиво и Сиво
Осемдесет и пет години, след като Атанас Далчев пише за „стрелките на отсрещния часовник”, жънещи отровните му часове, Борислав Ингилизов, на почти същата възраст, създава „Сиво и Сиво”. Но както в „Дяволско”, така и тук, времето е само началото.
Борислав Ингилизов / България / 2012 АНИМАЦИЯ / ФИЛОСОФСКИ
I wish I were a Hay
„Искам да съм стръкче сено“ е спомен за детството – без време и без посока.
Ива Гочева / България / 2014 ИГРАЛНО КИНО / ФИЛОСОФСКИ
Денят на кървавите венци
Денят на наема и нощта на Петра... Или какво е принуден да прави Творецът, за да БЪДЕ в съвременния свят? Отговорът на този въпрос е една от най-успешните и награждавани български анимации в последните години.
ДИМИТЪР ДИМИТРОВ-ANIMITER / България / 2014 АНИМАЦИЯ / ФИЛОСОФСКИ
Контражур
“Често си мисля, че зад повърхността на реалността има скрити много по-важни истини. Какъв по добър капан за лов на неочаквани разкрития от един стар фотоапарат…”
КАЛОЯН ПАТЕРКОВ И ВАЛ ТОДОРОВ / България / 2014 ИГРАЛНО КИНО / ФИЛОСОФСКИ
ELIZA
Създаден по повод информационна кампания, но надскачащ значително рамките на социален спот. Съдържащ изключително кинематографични похвати, филмът на режисьора Цветомир Матев ни кара да се вгледаме отблизо в героите му и да усетим техните емоции.
Цветомир Матев / България / 2010 ИГРАЛНО КИНО / ДРАМА
Алаа
Алаа е филм , който представя позицията на един сирийски бежанец в България. Това е неговият емоционален разказ за войната в родината му, за начина, по който са се отнесли с него тук, и за мнението му за мира, религията и политиката. Заснет преди повече от година, филмът ще ви срещне лице в лице с болката, насилието и смъртта, съпътстващи войната, и ще ви накара да преосмислите общочовешките ценности, които често са заглушени в общия информационен поток, който ни залива от медиите.
МАРИНА ШАХРИЗАД / България / 2014 ИГРАЛНО КИНО / ДОКУМЕНТАЛЕН
ПРЕДИШНА1234567СЛЕДВАЩА
ПАРТНЬОРИ ПАРТНЬOРСКИ КЛУБОВЕ
Google+