BOO!
РЕЖИСЬОР RUPERT REID  •  СЦЕНАРИСТ RUPERT REID
Австралия / 2011 / 5'
За една възрастна двойка шегите и ежедневния хумор са нещо присъщо. Има една малка подробност. Шегите им са груби и обвързани със смърт, което обективно погледнато е нещо като подготовка за предстоящия край. Странен и черен, BOO ще ви разтърси!
Т ози филм е от категорията филми, в които до последно се чудите „ще умре / няма да умре“. Такъв филм е например и Tune for Two, в който до последната секунда се двоумяхме дали ще го застреля. В Boo! не само че на няколко пъти сме в очакване някой от двамата да е умрял в преструвката си на умрял, ами и ни е смешно, когато установим, че не е. Това е върховен черен хумор, в който не разглеждаме смъртта трагично, а я разглеждаме от забавната й страна (което само по себе си е малко извратено). Тази свежест на черното късометражно кино е способна да ми оправи деня... :D Надявам се да не задълбавате в религиозни, морални и псевдо научни тези относно вредата от обвързването на смъртта с хумора, защото в нашата действителност това е далеч по-смешно и по-зареждащо, от вицовете на Слави и Шкумбата взети заедно. Но може да задълбаете малко във философията на филма. Защото макар и повърхностен, в него има нещо много интересно.
SUBSCRIBE
АКО ТИ ХАРЕСВА BOO!, ПРЕПОРЪЧВАМЕ ТИ ДА ГЛЕДАШ И...
Makeover
Какво да очакваме, когато човек набор ’27 премине през една пълна промяна? В Makeover, Horrie ще си припомни какво е да си отново млад и да излизаш на срещи, но дали е единственият старец, който минава през подобни козметични процедури? Докъде води фалша?
DON PERCY / Австралия / 2013 ИГРАЛНО КИНО / ЧЕРЕН ХУМОР
АВТОР Юлиян Спасов
comments powered by Disqus
ПАРТНЬОРИ ПАРТНЬOРСКИ КЛУБОВЕ
Google+