Буря
РЕЖИСЬОР РАДОСТИН БОРИСОВ  •  СЦЕНАРИСТ КАМЕН ДЕНЧЕВ
България / 2011 / 2'
Нирвана е състояние на пълно освобождаване на духа от негативна енергия и преминаването му във висша форма на щастие и спокойствие. Един рибар е именно в такова състояние, а някакви навлеци си позволяват да го връщат на земята... един куршум, два, три...
Б уря е очарователен с простотата си. Без да цели нравоучение или друга форма на многопластов смисъл, той е образцов пример за праволинеен ултра късометражен сценарий. Рибаря си седи, радва се на слънцето, изживява своята нирвана – вече знаем кой е персонажът и дори знаем нещичко за неговия характер. Виждате ли колко е лесно да бъде представен един герой?! Продължаваме нататък... появява се лицето Y – рибар, който като типичен българин изобщо не вдява, че може би „колегата му“ не иска релаксацията му да бъде прекъсвана и започва да си дърдори. Действието вече поставя и проблемът. Както всеки друг проблем, и този си има решение. Изненадващо за нас, но редовна практика за героя ни. Готин е нали?!

Филмът е направен в рамките на конкурса "48 часово филмово предизвикателство" - Варна 2011, темата е била „Буря“, а жанра „Трилър“. В този филм буря не виждам, но виждам метафора за обратното на „буря“, което е готино и филмчето ми влиза във фаворитите. Радостин и Камен, момчетата, които са направили филма имат усещане за късометражното кино и се надявам да работят в посока развитие на таланта им! Приятно гледане!
SUBSCRIBE
АВТОР Юлиян Спасов
comments powered by Disqus
ПАРТНЬОРИ ПАРТНЬOРСКИ КЛУБОВЕ
Google+