Call Back
РЕЖИСЬОРИ RANI NAAMANI И CARLOS F. PUERTOLAS
ПРОДУЦЕНТ HIDLER MOCK
САЩ / 2013 / 7'
Call Back е съвременен качествен трилър, направен по образец. Филм за това как правилно се използват Sci-fi елементи, за едно телефонно обаждане, което не би искал да прекъснеш и за това на какво сме готови веднъж като сме се хванали на хорото.
С ега много лесно мога да ви кажа, че този филм е направен без никакъв бюджет и има идея да бъде направен на пълнометражен, но така ще го огранича (или поне очакванията от него).
В драматургичен аспект филмът е завършен, има послание, което извежда по метафоричен начин, използвайки Sci-fi елементи (най-готиният начин да ги използваш) и ти държи интереса до последно. Според моето скромно мнение този филм, ако бъде направен на пълнометражен, може да загуби голяма част от чара си, може би и самото послание ще претърпи разводняване. Но това си е просто мнение.

Диалогът е кратък и по същество, остава място за въображението, действието не те оставя да се загледаш в другия прозорец, който си отворил в браузъра. Актьорите изиграват всичко само с мимика, много емоционално въздействащо и със силно присъствие като главния изпълнява ролята си на обикновен човек в екстремна ситуация, предизвикана от ревността му (не, той не е загубеняк, нищо, че така е представен, на всеки може да случи все пак).

Повечето хора си мислят за това, което биха направили, а той го прави, т.е. това не е обикновения загубеняк, тук имаме герой! И след като е извършил нещо, за което съжалява, се появява Той, който ти предлага опция. Той, който може да заличи всичко, да ти предложи лекарството "това никога не се е случило" и да върне времето назад. Той е само глас, не е сексуален обект и лекарството му работи. Но и бързо изветрява. Трябва да направиш нещо за Него за следващата доза. Ако беше ти на негово място, как би постъпил?
SUBSCRIBE
АВТОР
comments powered by Disqus
ПАРТНЬОРИ ПАРТНЬOРСКИ КЛУБОВЕ
Google+