Cashback Cashback е номиниран за Оскар през 2005г
РЕЖИСЬОР SEAN ELLIS  •  ПРОДУЦЕНТ LENE BAUSAGER
Великобритания / 2006 / 18'
Нощните смени като цяло са скучно и тягостно преживяване. Разбира се, хората са измислили начини да се справят в борбата с времето. Бен обаче може нещо, за което всички мъже ще му завиждаме. Може да се наслаждава на женското тяло колкото му душа иска.
К акто си е нормално момче, работещо нощни смени в магазин, избухва със супер силата да спира времето. А фокусът на филма изведнъж минава върху женските черти, форми. Женската красота. Да видите сега защо мъжете винаги се заглеждат и ще си се заглеждат по околните жени. Радваме ви се и в този смисъл ви оценяваме. А не е ли точно това, което искате? Стараете се да изглеждате хубави. Първо за себе си, надявам се, но после и за всички останали. А може и да няма желание или копнеж  в мъжките погледи. Само дотам, че да си мислим "Ако тя беше моя, щях да я гледам по цял ден".

180о. Дали всички изпитваме времето по един и същи начин? Дори да приемем, че никой не може да го спре напълно, ако за скоростта има значение как мислим за секундите, за минутите?  Тогава тези, които го забавят, могат да свършат повече неща. Защото ако времето ти  "лети", изоставаш. Може би така се живее за момента. Осъзнаваш красотата около себе си, докато си абсолютно концентриран върху задачата сега.  Бен обаче стига до крайности - буквално спира в един момент и го обхожда целият, скицирайки пози и форми от идеалните модели - абсолютно неподвижни.  
SUBSCRIBE
АКО ТИ ХАРЕСВА Cashback, ПРЕПОРЪЧВАМЕ ТИ ДА ГЛЕДАШ И...
Voyage d’Affaires
Всеки човек поне веднъж в живота си е изпадал в толкова нелепа ситуация, че за миг си е помислял защо пък да не може просто да изчезне от тази планета. Voyage d’Affaires разказва за точно такава ситуация, в която изпада един мъж без да подозира.
SEAN ELLIS / Франция / 2013 ИГРАЛНО КИНО / ФИЛОСОФСКИ
АВТОР Стефан Добрев
comments powered by Disqus
ПАРТНЬОРИ ПАРТНЬOРСКИ КЛУБОВЕ
Google+