Chick
РЕЖИСЬОР MICHAL SOCHA  •  ПРОДУЦЕНТ PLATIGE IMAGE
Полша / 2009 / 5'
Chick е филм за една... Не, това не е просто филм, това е приказка за една дама, която вечеря с мъж, но много бързо любопитството прераства в желание, желанието в енергия, енергията в страст, страстта в... Chick.
Т рябва да призная, че поляците всеки път ми взимат ума. Рядко представяме неща от Полша, защото филмите трудно се намират, а и не се правят по сто на година, от които 15 да са яки, а правят по 15, от които всичките са wow. Chick сами видяхте в началото колко награди е спечелил и абсолютно заслужено – артистичния стил на анимацията е уникален. Първата минута се чудите what dafuq, казвате си дааа бееее, когато клечката среща цигарата, а след това просто се наслаждавате докрая на невероятната интерпретация на секс.
 
Но ето го и голямото „но“. Откъм история, анимацията е ясна до момента, в който виждаме огромната опашка от мъже, (не)подозиращи, че след малко очите им ще са някъде другаде. Защо? Ами просто е... Това е метафора, което означава, че изводите са индивидуални за всеки. Ето обаче моето виждане – за мъжете това е преживяване. За мацката всеки един е поредния. Тя, както в живота често се случва просто си взима от всеки по нещичко. Дали очите (бидейки конструкт на паметта) са всъщност идеята, че те така ще я запомнят, защото тя не е коя да е, а е Chick?! Не съм сигурен, но няма да гадая повече. 
SUBSCRIBE
АВТОР Юлиян Спасов
comments powered by Disqus
ПАРТНЬОРИ ПАРТНЬOРСКИ КЛУБОВЕ
Google+