Хормони
РЕЖИСЬОР ИНА НИКОЛОВА  •  СЦЕНАРИСТ РАЙНА АТАНАСОВА
България / 2011 / 4'
В този див, но изпипан филм на Райна и Ина от НБУ ще видите в пълна сила алогична, абстрактна, но същевременно грабваща вниманието идея с контраст, метафори, цветове, чар, емоции и... яко хормони!
C hromones е много готин. Ама наистина! Обичайната битова обстановка, облечена в ярки моногамни цветове, сменящи се на периоди, съшита с безумната рутина на скучния ежедневен живот, беше разбита момента, в който се появи Тя! В тази необичайна сюжетна линия прибавяме накъсаното действие, наподобяващо ефекта от смеска между зелената му цигара, синьото му безбрежно въображение и жълтото дете, което все поддържа жизнено в себе си. Оранжевото май е амбицията, ама не съм сигурен (светнете ме в коментарите).
 
И най-красивото в тази прекрасна история със солидна щипка лудост, изразена гениално с визуалния език на филма са цветовете на дъгата, които почукаха на вратата му! Дъгата, обединяваща всичко това в едно. Дъгата, символ на щастието откакто светът сме започнали да го интерпретираме изобщо. Много приятен филм за хормоните! Нямам какво повече да кажа. Обичайте се.

* Благодаря на Надя Гилова от София, че ни поздрави с този филм във фен страницата ни!
SUBSCRIBE
АВТОР Юлиян Спасов
comments powered by Disqus
ПАРТНЬОРИ ПАРТНЬOРСКИ КЛУБОВЕ
Google+