Connecting
РЕЖИСЬОР BASSETT & PARTNERS  •  СЦЕНАРИСТ BASSETT & PARTNERS
САЩ / 2013 / 18'
Когато бях малък, вярвах в едно бъдеще, донякъде стъпвайки на фантастиката, книгите и логичната мисъл какво може да се появи. Днес съм на 21, но бъдещето вече не е бъдеще, а е тук и сега. В настоящето, в което е трудно да се каже какво ще стане дори след 10 години.
C onnecting е красив филм. Обичам историите за еволюцията на човечеството, на човешкия ум и на материалния свят изобщо. Всичко е идеалистично, всичко е ново, интересно, неизпробвано или току що навлязло в живота ни – като интернет, мобилните устройства, социалните мрежи и джаджите, представени в interactive design. Или Google Glass? Ами какво ще следва след Glass?!
 
Това са въпросите, които можем да си зададем, знаейки че ако преди „технологичните идеи за бъдещето“ са били дългосрочни и трудни за реализиране, то днес всичко е бързо. Не се налага да чакаме. Знаем, че в следващите 50-100 години предстои да видим велики неща, които ще променят изцяло облика на цивилизацията по начин по който и най-дръзките фантасти не са подозирали. Ето защо Connecting е красива история. Защото тя е един идеал. Една ценност на човечеството – да бъдем свързани. А елементите, които формират този идеал са най-красивите качества на човека – любопитството и желанието.
 
Connecting е дело на Bassett & Partners и са събрали някои големи умове от компании и университети, занимаващи се именно със съвременните технологии, за да открият заедно до каква степен интерактивния дизайн играе ключова роля днес и каква ще играе след година-две-пет. Те стигат и по-далеч:
„Ultimately, when the digital and physical worlds become one, humans along with technology are potentially on the path to becoming a "super organism" capable of influencing and enabling a broad spectrum of new behaviors in the world.“

„Когато дигиталният и физичният свят се слеят в едно, хората, заедно с технологиите, ще се намират на път да станат "супер организъм" способен да оказва влиание и освобождаващ на света огромен брой нови възможности и хоризонти за развитие.“

Щастлив съм, че съм на 21 и имам възможността да бъда част от тази трансформация, за която ако извънземните ни наблюдаваха, можеха да пишат книги по темата. Най-доброто предстои!
 
SUBSCRIBE
АВТОР Юлиян Спасов
comments powered by Disqus
ПАРТНЬОРИ ПАРТНЬOРСКИ КЛУБОВЕ
Google+