Dripped
РЕЖИСЬОР И СЦЕНАРИСТ LEO VERRIER  •  МУЗИКА PABLO PICO
Франция / 2011 / 8'
Dripped е впечатляващ филм от 2011, в който се потапяме в света на един странен човек с особени възможности. Гарантираме ви, че Dripped ще отнесе съзнанието ви в полето на неограничените възможности на фантазията по забележително красив начин.
D ripped. Заглавие на филм. Първото впечатление, което един филм посява, такова каквото е първото здрависване с нов човек. Или е силно, или е слабо. Или тъпо, но този случай определено не е такъв. Dripped всъщност няма аналог в „богатия“ (вероятно в други направления) ни език. Това процеса на образуването на капчиците и след като сте гледали филма, вероятно си давате сметка колко интересна е всъщност гледната точка през това заглавие. Аз го чувствам най-близо до метаморфоза, защото всичко във Вселената опира до този процес, който е условието и за развитие на живота.
 
Dripped е анимация с висок стил. Хем реалистична и детайлна, хем с доза карикатура и някак навяваща света на сънищата. Сюжетно, Dripped е фантастичен, "фентъзичен", нереален и едновременно разбираем, защото всъщност е реален. Само че от друга гледна точка, защото Dripped е просто една грандиозна метафора, но толкова гениално разказана и толкова добре нарисувана, че след това вие просто спирате да мислите, отдавайки се на онези няколко мига, в които мозъка ви съединява няколко отделни съждения, достигнати през живота ви в една идея. И реално осъзнавате, че това, което всъщност казва Dripped вероятно си го мислите всеки ден, но сигурно не по този начин. Не знам дали Leo Verrier е осъзнал колко дълбоки психологически струни е докоснал с Dripped, по толкова универсален начин, че всеки търсещ човек би го разбрал. Всеки търси нещо, или не? Някои май чакат то да ги намери...
 
... и стигаме до гениалния персонаж, който е достигнат в следствие на страхотната комбинация между красива музика, жива и естетически висока визия, и чудесния разказ на Leo. Истинско късометражно кино, което един ден може и да наричат класика. Като за 150 хиляди евро, nice.
SUBSCRIBE
АВТОР Юлиян Спасов
comments powered by Disqus
ПАРТНЬОРИ ПАРТНЬOРСКИ КЛУБОВЕ
Google+