El Valor del Dinero
РЕЖИСЬОР RAUL GUTIERREZ  •  СЦЕНАРИСТ RAUL GUTIERREZ
Колумбия / 2010 / 7'
Един мъж иска нов живот отива на едно необичайно място, за да си купи нещо необичайно. El Valor Del Dinero, дело на колумбиеца Raul Gutierrez поставя много въпроси, чиито отговори можем да намерим във философията на живота.
Т ози филм беше част от селекцията ни за първото ни LIVE издание на 14ти Януари. Реакциите бяха противоречиви, но нито една не беше безразличие. Едни бяха погнусени от „визуализациите“ на душата, съвестта и другите елементи на психиката ни, а други бяха впечатлени от филма. За мен El Valor Del Dinero е силно заглавие в късометражното кино, защото ако едни филми чрез битови ситуации ни казват неща за стойността на живота, други филми чрез абстрактни форми се опитват да я обяснят, то този филм свежда всичко това до обикновени пакетирани стоки, чиито цени са в пари.
 
Да си купиш всички тези неща, реално е невъзможно, защото нито законите на физиката, нито на обществото, нито изобщо света е устроен така, че да можем да си купим душа. Но всъщност дали всичко това не е една дълбока метафора?!
SUBSCRIBE
АВТОР Юлиян Спасов
comments powered by Disqus
ПАРТНЬОРИ ПАРТНЬOРСКИ КЛУБОВЕ
Google+