Eye of the Storm
РЕЖИСЬОР CHRISTOPHER ALENDER  •  СЦЕНАРИСТ LOVETT
САЩ / 2010 / 5'
Steampunk е категория в научната фантастика. В точно такъв стил е създаден Eye of The Storm, разказващ историята на един анонимен летец, който се озовава окото на една буря, бродейки из небесата. С естетиката на SinCity и музиката на Lovett, Eye of The Storm ще ви впечатли.
Т рудно ми е да напиша ревю за този филм, защото първо не е филм, второ е специфичен и трето не носи толкова смисъл, колкото чувство и уникална естетика. А тези неща не се описват с думи. Поради тази причина ще ви разкажа малко за “steampunk”-a. Това е сравнително нова подкатегория в научната фантастика, която стъпва на техническите постижения на пара през 19ти век и добавя някои допълнители елементи, които тогава са били само мечта на изобретателите и са смятани за „фантастични“ елементи. С други думи казано този жанр е фантастиката през 19ти век, ама в осъвременен вариант и парата е задължителен елемент. Най-често този стил се интерпретира чрез Британската Викторианска ера през 19ти век или Американския „Wild West” (помните го, с Уил Смит) с пост-апокалиптичен привкус. Това не е първият представител на този жанр, всъщност последните години има доста артисти, които се решават да го използват, за да изразят идеите си, първо защото носи нетипичен за съвремието ни чар (всички сме свикнали с красивия и елегантен стил на стъклото, белия цвят, метала и дървото, а.к.a iPhone или най-модерните архитектурни решения за жилищни сгради (пример за такава сграда има на бул. България, където сградата всъщност прилича на сбор от кутиики и е асиметрична)) и второ, защото е приказен, което дава голяма свобода на сюреализма.
 
Тази песен я споделяме с вас, защото е красива, музиката е въздействаща и естетиката е уникална. Такива неща заслужават да се гледат! :)
SUBSCRIBE
АКО ТИ ХАРЕСВА Eye of the Storm, ПРЕПОРЪЧВАМЕ ТИ ДА ГЛЕДАШ И...
Little Talks
Клипът към песента на Of Monsters and Men разказва историята за едно приключение. Героите, в случая групата, преборват всички стихии, за да се доберат до нещо, което бих тълкувал като съвкупността от всички добри сили, които следват любовта като религия.
ARON ARNARSSON / Исландия / 2012 МУЗИКА / ФЕНТЪЗИ
АВТОР Юлиян Спасов
comments powered by Disqus
ПАРТНЬОРИ ПАРТНЬOРСКИ КЛУБОВЕ
Google+