АНИМАЦИЯ
3D АНИМАЦИЯ
АНИМЕ
МУЛТИМЕДИЯ
НЯМО КИНО
ЧЕРНО БЯЛ
FX ЕФЕКТИ
ИГРАЛНО КИНО
STOP MOTION
МУЗИКА
ДОКУМЕНТАЛЕН
ДРАМА
ДРАМЕДИЯ
ЕКСПЕРИМЕНТАЛЕН
ЕКШЪН
ЕПИЧЕН
КОМЕДИЯ
ПАРОДИЯ
ПРИКЛЮЧЕНСКИ
РОМАНТИЧЕН
САТИРА
ТРИЛЪР
УЕСТЪРН
УЖАСИ
ФАНТАСТИКА
ФЕНТЪЗИ
ФИЛОСОФСКИ
ЧЕРЕН ХУМОР
FILM NOIR
2014 2013 2012 2011 2010 2009 2008 2007 1974 1956
  Швейцария Гренландия Южна Корея Норвегия Европа Бразилия Германия Дания Хаити Хърватска Египет Хонг Конг Португалия Великобритания CAN+JAP+RUS Швеция Украйна Япония Тайланд Сърбия & България Полша Холандия Белгия Венецуела Америка Иран Бермуда Аржентина Австралия Малайзия Нова Зеландия Босна и Херцеговина Китай Чехия Мексико Русия ЮАР Израел Индия Австрия Колумбия Румъния Испания Канада България Гърция Франция САЩ Сърбия Ирландия
The Rise and Fall of Globosome
Възходът и падението на една цивилизация, събрани в 6-минутна анимация, която ще ви спре дъха, правейки ви свидетели на грандиозното раждане на един красив интелект. Аналогиите с нас човеците са безброй. Това трябва да го покажете на децата си!
Sascha Geddert / Германия 3D АНИМАЦИЯ / ЕПИЧЕН
The Abovemarine
Технологичната мисъл на Adam Ben-Dror се проявява в интересно приспособление. Две златни рибки общуват пред смутения поглед на кучето Айнщайн.
ADAM BEN-DROR / Нова Зеландия ИГРАЛНО КИНО / ЕКСПЕРИМЕНТАЛЕН
Flame / Пламен
"Това е протест. Това не е самоубийство". Филм, който обобщава трагедията, безсилието и отчаянието на един народ срещу политическата върхушка. Една история, заснета по истински случай, която демонстрира колко опасна може да бъде проявата на гражданска съвест в една безсъвестна държава.
dress code / САЩ / България ИГРАЛНО КИНО / ДОКУМЕНТАЛЕН
Last Interview
Филмът на Hyun Moon ни изправя пред дълбоката несигурност на младото население в Корея, резултираща от отчаянието в търсенето на работа – всичко това в контекста на една различна и необикновена ситуация.
HYUN MOON / Южна Корея ИГРАЛНО КИНО / ДРАМА
Reach
“Reach” е три минутна история за живота, разказана чрез изживяванията на малко роботче. За стремежа, търсенето, свободата от и свободата да.
LUKE RANDALL / Австралия 3D АНИМАЦИЯ / ФИЛОСОФСКИ
Sahar
Тази драма в канадски изчистен стил, разказва за семейството на Надим, емигрирало от Афганистан, което изпитва трудности с разбирането на западния стил на живот, който дъщеря им Сахар води от известно време. Sahar на персийски е Магия.
Alexander Farah / Канада ИГРАЛНО КИНО / ДРАМА
10 minutes
Какво може да стои от двете страни на едни и същи 10 минути? “10 minutes” показва не само това, но и докосва разтърсващо зрителя – провокира въпроси и събужда от удобното невежество, в което сме изпаднали. Оправдана награда за най-добър европейски късометражен филм за 2002 г.
Ahmed Imamovic / Босна и Херцеговина ИГРАЛНО КИНО / ДРАМА
I, pet goat II
Имаме ли смелост да надникнем зад завесата на ежедневието, за да видим в колко противоречив свят живеем? "I, Pet Goat II" е фентъзи приказка с абсурдно реалистични образи.
Louis Lefebvre / Канада 3D АНИМАЦИЯ / ФИЛОСОФСКИ
Weather Forecast
Двама войници решили да ловят риба в замръзнало езеро. Понеже било много студено, решили да взривят леда, като единят войник хвърлил динамит и двамата се скрили зад преспа. Кучето им решило, че това за игра, дотичало до динамита и го върнал при стопаните си.
БОРИСЛАВ ИНГИЛИЗОВ / България АНИМАЦИЯ / ДРАМА
The Missing Scarf
Катерицата Албърт търси своя изгубен шал, но това, на което попада по пътя, надхвърля личното му терзание... "The missing scarf" - приказка с въпроси и отговори, носител на десетки международни отличия.
Eoin Duffy / Канада 3D АНИМАЦИЯ / ФИЛОСОФСКИ
ПАРТНЬОРИ ПАРТНЬOРСКИ КЛУБОВЕ
Google+