АНИМАЦИЯ
3D АНИМАЦИЯ
АНИМЕ
МУЛТИМЕДИЯ
НЯМО КИНО
ЧЕРНО БЯЛ
FX ЕФЕКТИ
ИГРАЛНО КИНО
STOP MOTION
МУЗИКА
ДОКУМЕНТАЛЕН
ДРАМА
ДРАМЕДИЯ
ЕКСПЕРИМЕНТАЛЕН
ЕКШЪН
ЕПИЧЕН
КОМЕДИЯ
ПАРОДИЯ
ПРИКЛЮЧЕНСКИ
РОМАНТИЧЕН
САТИРА
ТРИЛЪР
УЕСТЪРН
УЖАСИ
ФАНТАСТИКА
ФЕНТЪЗИ
ФИЛОСОФСКИ
ЧЕРЕН ХУМОР
FILM NOIR
2014 2013 2012 2011 2010 2009 2008 2007 1974 1956
България 83
  Европа Гърция Южна Корея Румъния Америка Германия Индия България Колумбия CAN+JAP+RUS Босна и Херцеговина Австралия Израел Чехия Малайзия Канада Бразилия Великобритания Холандия Китай ЮАР Бермуда Хаити Аржентина Хърватска Испания Венецуела Япония Украйна Португалия Гренландия Иран Белгия Мексико Франция Дания Сърбия САЩ Хонг Конг Австрия Сърбия & България Швейцария Русия Тайланд Швеция Норвегия Нова Зеландия Полша Ирландия Египет
Баща
Кога за последно разговаряхте с баща си? Някога бихте ли го питали за нещата, които ви нараняват? В тази анимация с екип от 4 държави, реалността е обърната наопаки, за да случи един невъзможен диалог между дете и баща, който така и не се реализира в действителността.
Compote Collective / България АНИМАЦИЯ / ФИЛОСОФСКИ
Трябва да ти кажа нещо
История за неразбирането, младите и старите, невъзможната любов, трудните решения. Разказан преди повече от 11 години от Драго Шолев, филмът ще ви накара да се замислите за две неща. Защо липсва приемственост помежду ни и какъв е проблемът на киното ни?
ДРАГОМИР ШОЛЕВ / България ИГРАЛНО КИНО / ДРАМА
Глухарче
Този, който има какво да каже, говори най-малко. Понякога дори никак. Глухарче ни представя една цел, която за момент ще помислите за кауза, после бунт срещу обществения консенсус, а след това защо хората са тъй близо и едновременно тъй далеч един от друг.
ИГОР ХРИСТОВ / България ИГРАЛНО КИНО / ФИЛОСОФСКИ
Упражнения за разговор
Осемгодишно момче разбира, че родителите му искат да му вземат кучето и бяга от къщи. По пътя непознат мъж го качва в колата си. Докато родителите на детето са в паника и се карат, синът им обикаля пусти пътища със странния непознат. Упражнения за разговор!
КАМЕН КОЛАРОВ / България ИГРАЛНО КИНО / ДРАМА
Драсканица е история за детска градина, в която едно хлапе ще персонала в абсурдна ситуация. То се заключва в склада, а единствения ключ, който предоставя към загадката защо е там, е една рисунка. Драсканица ще ви разсмее и ще ви смигне леко за действителността ни.
Значителните други, освен термин в статистиката, е личната история на един мъж, в която наркотиците са стъпало, но не и стълба. По-интересното обаче е в начина, по който филмът не дефинира посоката на това стъпало. Това е запазено за зрителя.
Семейна терапия
Мъж и жена, женени от вероятно доста години, си намират постоянно поводи да се карат. Какво трябва да им поднесе съдбата, за да преодолеят тези вредни ефекти на битовизма и отново да оценят това, което могат във всеки миг да загубят?!
ПЕТЪР ВЪЛЧАНОВ / България ИГРАЛНО КИНО / ТРИЛЪР
Семейни неприятности
Богат дядо пазарува редовно в магазина за хранителни стоки с тайната надежда значително по-младата продавачка да му обърне внимание. След като не се получава, прибягва до един (почти) сигурен метод за прелъстяване – пари.
АНТОН ПАРТАЛЕВ / България ИГРАЛНО КИНО / ДРАМЕДИЯ
ПРЕДИШНА12СЛЕДВАЩА
ПАРТНЬОРИ ПАРТНЬOРСКИ КЛУБОВЕ
Google+