АНИМАЦИЯ
3D АНИМАЦИЯ
АНИМЕ
МУЛТИМЕДИЯ
НЯМО КИНО
ЧЕРНО БЯЛ
FX ЕФЕКТИ
ИГРАЛНО КИНО
STOP MOTION
МУЗИКА
ДОКУМЕНТАЛЕН
ДРАМА
ДРАМЕДИЯ
ЕКСПЕРИМЕНТАЛЕН
ЕКШЪН
ЕПИЧЕН
КОМЕДИЯ
ПАРОДИЯ
ПРИКЛЮЧЕНСКИ
РОМАНТИЧЕН
САТИРА
ТРИЛЪР
УЕСТЪРН
УЖАСИ
ФАНТАСТИКА
ФЕНТЪЗИ
ФИЛОСОФСКИ
ЧЕРЕН ХУМОР
FILM NOIR
2014 2013 2012 2011 2010 2009 2008 2007 1974 1956
Дания 11
  Великобритания CAN+JAP+RUS Бразилия Тайланд Аржентина Малайзия Мексико Хаити Южна Корея Украйна ЮАР Европа Испания Франция Сърбия Китай Ирландия Израел Бермуда Холандия Канада Япония Иран Германия Индия САЩ Гренландия Полша България Колумбия Египет Гърция Норвегия Португалия Хонг Конг Австралия Сърбия & България Австрия Венецуела Белгия Румъния Хърватска Чехия Дания Босна и Херцеговина Америка Швейцария Нова Зеландия Русия Швеция
Two Friends
Вселенският гняв се е стоварил върху човечеството и всички жени и деца са загинали, покосени от болест. Един филм, в който постапокалиптичното прелива в предмитологично, краят в начало, ин в ян.
Paw Charlie Ravn / Дания АНИМАЦИЯ / ФИЛОСОФСКИ
The Saga Of Biorn
На границата на две епохи – езическата и християнската – Бьорн търси спасението си. Различните философии обаче го предлагат в различен вид. И ако за нас е смешно, за викингa въобще не е.
Jesper Aagaard Jensen / Дания 3D АНИМАЦИЯ / КОМЕДИЯ
Election Night
С наближаването на изборите, всякакви способи за моделиране на обществените възгледи, се прилагат. Целта е успешен преход от едната илюзия към следващата илюзия, която ще поддържа хегемонията на политическата класа чрез съзнанията. Election Night от 1998.
ANDERS THOMAS JENSEN / Дания ИГРАЛНО КИНО / ФИЛОСОФСКИ
9 Meter
Как се справят децата със темите за смъртта, особено, когато става дума за най-близките им хора? В „9 метра“, носителят на Оскар, Anders Walter, ще ни разкаже за едно момче, което иска да извади майка си от кома със силата на вярата... но не по начина, който си представяте.
ANDERS WALTER / Дания ИГРАЛНО КИНО / ДРАМА
E. T. A.
Едно приключение в космоса, което всъщност се оказва доста скучно. Това не би трябвало да е изненадващо, защото там има много пространство и малко неща, които да се случват. Героят ни няма от какво да се притеснява, но ще остане ли спокоен до края?
HENRIK CLAUSEN / Дания 3D АНИМАЦИЯ / ПАРОДИЯ
Definitely Dead
Една сутрин, в един дървен бар, като тези, които сме гледали в „Имало едно време на Запад“, една проститутка ще се събуди до мъртвия си по неясни причини клиент. В същия бар са отседнали и приятелите му каубой. Там е „мадам“, която иска само пари. Вълнуващо!
JONAS KVIST JENSEN / Дания ИГРАЛНО КИНО / УЕСТЪРН
Beast
Малкият Бенямин трябва да се справи с факта, че живее в среда на домашно насилие. Дали този удар няма да превърне самия него в звяр? Един филм с постоянна ескалация на напрежението, който ни демонстрира, че чудовище има във всеки един от нас.
LARS ARENDT / Дания ИГРАЛНО КИНО / ДРАМА
Mighty Antlers
Черна и мощна кола хвърчи из гори тилилейски с огромен, мастит и гаден човек зад волана. След един завой, на пътя се появява елен. Шофьора вместо да намали, натиска газта, а последващата катастрофа е доста необичайна. Нестандартна 3D анимация от Дания!
SUNE REINHARDT / Дания 3D АНИМАЦИЯ / ФЕНТЪЗИ
ПРЕДИШНА12СЛЕДВАЩА
ПАРТНЬОРИ ПАРТНЬOРСКИ КЛУБОВЕ
Google+