АНИМАЦИЯ
3D АНИМАЦИЯ
АНИМЕ
МУЛТИМЕДИЯ
НЯМО КИНО
ЧЕРНО БЯЛ
FX ЕФЕКТИ
ИГРАЛНО КИНО
STOP MOTION
МУЗИКА
ДОКУМЕНТАЛЕН
ДРАМА
ДРАМЕДИЯ
ЕКСПЕРИМЕНТАЛЕН
ЕКШЪН
ЕПИЧЕН
КОМЕДИЯ
ПАРОДИЯ
ПРИКЛЮЧЕНСКИ
РОМАНТИЧЕН
САТИРА
ТРИЛЪР
УЕСТЪРН
УЖАСИ
ФАНТАСТИКА
ФЕНТЪЗИ
ФИЛОСОФСКИ
ЧЕРЕН ХУМОР
FILM NOIR
2014 2013 2012 2011 2010 2009 2008 2007 1974 1956
Великобритания 70
  Украйна Китай Малайзия Норвегия Южна Корея Ирландия България Белгия Дания Босна и Херцеговина Венецуела Швейцария Канада Швеция Испания Румъния Русия Иран Португалия Колумбия Бермуда Египет Великобритания ЮАР Чехия Япония CAN+JAP+RUS Мексико Израел Европа Америка Сърбия & България Тайланд Хонг Конг Австралия Бразилия Гренландия Нова Зеландия Гърция Франция Сърбия Индия САЩ Холандия Хърватска Австрия Хаити Германия Полша Аржентина
Wish 143
Филм за желанията, страха, отхвърлянето, приятелството, утехата и местата, на които можем да ги открием - в мислите и сърцата на хората, от които най-малко сме очаквали. Заслужена номинация за Оскар.
IAN BARNES / Великобритания ИГРАЛНО КИНО / ЧЕРЕН ХУМОР
Last Breath
Мрачната дистопия на Ying-Ping Mak ни развежда из бъдещето – някъде между стъклените корпоративни аквариуми, бързата закуска и платените новини. Там, където да дишаш е престъпление.
Ying Ping Mak / Великобритания АНИМАЦИЯ / ФАНТАСТИКА
Mouse X
Мъж се събужда на непознато място и тръгва на пътуване из лабиринта на еднаквостта, за да открие, че не е единственият той. Търсенето го отвежда до дори по-страшен извод. Една (или всички?) човешка съдба се оказва не по-различна от тази на бялата лабораторна мишка, предмет на експеримент в напълно контролирана среда.
JUSTIN TAGG / Великобритания ИГРАЛНО КИНО / ФАНТАСТИКА
The Handyman
Ежедневието на една самотна жена се превръща в кошмарна и опасна игра на котка и мишка, когато разбира, че тя е допуснала много опасен човек в живота си. Кой е ловецът и кой е плячката? В този нажежаващ трилър важи поговорката: “Човек за човека е вълк.’’
SIMON RUMLEY / Великобритания ИГРАЛНО КИНО / ТРИЛЪР
The Diatomist
Спецификата на забравеното викторианско изкуство – аранжировката на диатоми. Ясната заявка за естеството на красивото в неговите изначални корени. Изкуство посредством микроскопа и природата...
MATTHEW KILLIP / Великобритания ИГРАЛНО КИНО / ДОКУМЕНТАЛЕН
Cherries
Учениците в един клас ще бъдат подложени на нестандартен тест, чрез който учителят ще се опита да разшири кръгозора им. Този урок ще го запомнят завинаги, защото в него изпитанието е по-дълбоко от рационалното разбиране за света.
TOM HARPER / Великобритания ИГРАЛНО КИНО / ФИЛОСОФСКИ
Dinner and a Movie
Randy Stubleski не може да намери половинка по стандартния начин, но пък някак успешно го постига в сайт за запознанства с жени докато е в затвора. Уви, срещата между двамата ще протече по-различно от очакваното. Един филм, който ще ви остави със смесени чувства.
BEN ASTON / Великобритания ИГРАЛНО КИНО / ДРАМЕДИЯ
Franz Kafka: It’s a Wonderful Life
Филмът на Capaldi е изцяло иновативен филмов прочит на процеса по създаването на един от най-дълбинните литературни образи в историята. По прекрасен начин се представя прехода от негативно към оптимистично в творческия акт, съпътстван от редица абсурди.
PETER CAPALDI / Великобритания ИГРАЛНО КИНО / ФИЛОСОФСКИ
ПАРТНЬОРИ ПАРТНЬOРСКИ КЛУБОВЕ
Google+