АНИМАЦИЯ
3D АНИМАЦИЯ
АНИМЕ
МУЛТИМЕДИЯ
НЯМО КИНО
ЧЕРНО БЯЛ
FX ЕФЕКТИ
ИГРАЛНО КИНО
STOP MOTION
МУЗИКА
ДОКУМЕНТАЛЕН
ДРАМА
ДРАМЕДИЯ
ЕКСПЕРИМЕНТАЛЕН
ЕКШЪН
ЕПИЧЕН
КОМЕДИЯ
ПАРОДИЯ
ПРИКЛЮЧЕНСКИ
РОМАНТИЧЕН
САТИРА
ТРИЛЪР
УЕСТЪРН
УЖАСИ
ФАНТАСТИКА
ФЕНТЪЗИ
ФИЛОСОФСКИ
ЧЕРЕН ХУМОР
FILM NOIR
2014 2013 2012 2011 2010 2009 2008 2007 1974 1956
САЩ 201
  Китай Русия Португалия Южна Корея Австрия Мексико Норвегия Иран Румъния Хърватска Хаити Колумбия Япония Германия Хонг Конг Ирландия Австралия Гренландия Малайзия Нова Зеландия Сърбия & България Украйна Франция Сърбия Великобритания Испания Бермуда САЩ Босна и Херцеговина Бразилия Полша Швейцария CAN+JAP+RUS Индия Дания България Америка Белгия Холандия Тайланд Израел Венецуела Чехия ЮАР Египет Аржентина Европа Канада Швеция Гърция
The Winter Stalker
Шокът и страхът, мъжът дебнещ жената, обсесията и скритите намерения... Плашеща и провокираща история за неочаквания преследвач. Какво става, когато той се окаже нещо коренно различно? Ужасът при преобръщане на всяка една наша представа за познатото...
Stephen Reedy / САЩ ИГРАЛНО КИНО / УЖАСИ
Oil
През 2010 се случва авария на Deepwater Horizon, собственост на British Petroleum, в следствие на която в океана изтичат почти 5 милиона барела нефт. Тепърва ще се откриват дългосрочните последствия от това. Какво бихме могли да правим с този петрол, ако го имахме?
CHRIS HARMON / САЩ АНИМАЦИЯ / ДОКУМЕНТАЛЕН
Oxygen
Нещо образователно. Историята на Кислород, който се опитва да намери приятели сред другите елементи. С някои ще се сработи, с други не. Ако ми беше преподавано така, щях да си седя в училище, далеч от цигари, алкохол и наркотици. Дано тази система се приложи час по скоро.
CHRISTOPHER HENDRYX / САЩ 3D АНИМАЦИЯ / КОМЕДИЯ
Origins
Кратка, но красива анимация с просто, но много важно послание. Малък робот, очевидно преживял доста, прави избор между своите създатели и един абсолютно чужд за него свят. Има ли значение произхода за това как ще изберем да живеем?
ROBERT SHOWALTER / САЩ 3D АНИМАЦИЯ / ФИЛОСОФСКИ
Shape Shifter
Какво са сънищата? Могат да бъдат всичко. Непрекъснато променящи се, преминаващи от един образ в друг, от едно измерение в друго. Там нереалното е действителност, а логиката остава илюзия. Сънищата отключват и пренареждат сетивата ни както нищо друго.
ALEX WEIL / САЩ 3D АНИМАЦИЯ / ЕПИЧЕН
Fresh Guacamole
Взимате 2 гранати, някоя светеща крушка, малко зарчета, подправки, чипове от казино, сервира се топло, а чиповете се ядат като начос... Колко по-щура може да бъде тази рецепта за Fresh Guacamole на легендарния PES? И може ли тя да бъде формулата на днешния свят? Oscar nominee.
PES / САЩ STOP MOTION / ФИЛОСОФСКИ
Seconds
Един ден се състои от 86 400 секунди. Всяка една от тях съдържа безброй избори, възможности, решения. Само една от тях се превръща в реалност. Seconds обаче не е филм за времето. Той е история, в която може да се види дефиницията на човешкия живот.
MARKO SLAVNIC / САЩ ИГРАЛНО КИНО / РОМАНТИЧЕН
Road End
На един черен път, виещ се по отвесни скали, един шофьор минава покрай стопаджия и го качва при себе си. Той обаче не подозира, че този стопаджия не е обикновен човек, а е нещо много повече. Кратък, но запомнящ се филм за (не)случайностите.
BRI MAYER / САЩ 3D АНИМАЦИЯ / ФИЛОСОФСКИ
ПРЕДИШНА12СЛЕДВАЩА
ПАРТНЬОРИ ПАРТНЬOРСКИ КЛУБОВЕ
Google+