АНИМАЦИЯ
3D АНИМАЦИЯ
АНИМЕ
МУЛТИМЕДИЯ
НЯМО КИНО
ЧЕРНО БЯЛ
FX ЕФЕКТИ
ИГРАЛНО КИНО
STOP MOTION
МУЗИКА
ДОКУМЕНТАЛЕН
ДРАМА
ДРАМЕДИЯ
ЕКСПЕРИМЕНТАЛЕН
ЕКШЪН
ЕПИЧЕН
КОМЕДИЯ
ПАРОДИЯ
ПРИКЛЮЧЕНСКИ
РОМАНТИЧЕН
САТИРА
ТРИЛЪР
УЕСТЪРН
УЖАСИ
ФАНТАСТИКА
ФЕНТЪЗИ 24
ФИЛОСОФСКИ
ЧЕРЕН ХУМОР
FILM NOIR
2014 2013 2012 2011 2010 2009 2008 2007 1974 1956
  Австралия Сърбия & България Белгия Великобритания Румъния Хърватска Сърбия Бермуда Франция Швейцария Китай Швеция САЩ Нова Зеландия Гърция Малайзия Израел Босна и Херцеговина Бразилия Америка Украйна Русия Норвегия Португалия Ирландия Германия Колумбия Южна Корея Иран Хаити Венецуела Хонг Конг Канада Япония Тайланд ЮАР Полша Чехия Гренландия България Холандия Индия Дания CAN+JAP+RUS Испания Европа Австрия Египет Аржентина Мексико
Deathigner
Тайванската анимация Deathigner ни пренася по невероятен начин в едно необикновено училище, където усилено се осъществява подготовката на наследниците на митологичните събирачи на души. Какво става, обаче, когато един от тези наследници има друг талант и решава да го покаже?
Tzu-Hsuan Fei / Тайван АНИМАЦИЯ / ФЕНТЪЗИ
Моя мама самолëт
Спомняте ли си, като бяхте малки, колко хубаво и безгрижно беше с мама? Помните ли как откривахте света и се чувствахте безстрашни, защото тя е до вас? В тази наситена с цвят и идеализъм анимация, ще видите сюрреалистичния полет на едно дете в мечтите му.
ЮЛИЯ АРОНОВА / Русия АНИМАЦИЯ / ФЕНТЪЗИ
La Luna
La Luna остана малко встрани от светлините през 2013, заради по-тясното си разпространение като feature към Brave. За тези обаче, които са го видели на голям екран, са изживяли едни прекрасни 6 минути, в които човешката фантазия ще надмине и най-смелите мечти.
ENRICO CASAROSA / САЩ 3D АНИМАЦИЯ / ФЕНТЪЗИ
Mortys
Този филм ще разгледа Смъртта от друга гледна точка. По-скоро от гледната точка на самата Смърт. Добре де, ако трябва да съм честен, това е гледната точка на сина на Смърт, Мортис. Дали е добре технологията да навлезе и в техния пипкав бранш?
NICOLAS VILLENEUVE / Франция 3D АНИМАЦИЯ / ФЕНТЪЗИ
Eye of the Storm
Steampunk е категория в научната фантастика. В точно такъв стил е създаден Eye of The Storm, разказващ историята на един анонимен летец, който се озовава окото на една буря, бродейки из небесата. С естетиката на SinCity и музиката на Lovett, Eye of The Storm ще ви впечатли.
CHRISTOPHER ALENDER / САЩ МУЗИКА / ФЕНТЪЗИ
El Vendedor de Humo
В едно малко градче се появява мистериозен магьосник със способности да превърне и най-малката никому нужна клечица във величествено дърво. Каква обаче е неговата цел и дали всичко е такова, каквото изглежда? История за илюзии и грандиозна измама.
JAIME MAESTRO / Испания 3D АНИМАЦИЯ / ФЕНТЪЗИ
Partly Cloudy
Облаците са боговете, творенията им са живота, дъждът са сълзите им, гръмотевиците са яростта им, щъркелите са куриерите им, дъгите са емоциите им, въздухът е поезия. Коя ли е черната овца в този приказно красив свят?
PETER SOHN / САЩ АНИМАЦИЯ / ФЕНТЪЗИ
Notes on Biology
В скучния час по биология, въображението става реалност върху листовете хартия. The Elephant Robot е всемогъщият слон, който унищожава всичко по пътя си, но влизайки в земните недра ще бъде спрян от... Вдъхновяващ stop motion, победител на SXSW 2012!
DANNY MADDEN / САЩ STOP MOTION / ФЕНТЪЗИ
ПРЕДИШНА1СЛЕДВАЩА
ПАРТНЬОРИ ПАРТНЬOРСКИ КЛУБОВЕ
Google+