АНИМАЦИЯ
3D АНИМАЦИЯ
АНИМЕ
МУЛТИМЕДИЯ
НЯМО КИНО
ЧЕРНО БЯЛ
FX ЕФЕКТИ
ИГРАЛНО КИНО
STOP MOTION
МУЗИКА
ДОКУМЕНТАЛЕН
ДРАМА
ДРАМЕДИЯ
ЕКСПЕРИМЕНТАЛЕН
ЕКШЪН
ЕПИЧЕН
КОМЕДИЯ
ПАРОДИЯ
ПРИКЛЮЧЕНСКИ
РОМАНТИЧЕН
САТИРА
ТРИЛЪР
УЕСТЪРН
УЖАСИ
ФАНТАСТИКА
ФЕНТЪЗИ
ФИЛОСОФСКИ 99
ЧЕРЕН ХУМОР
FILM NOIR
2014 2013 2012 2011 2010 2009 2008 2007 1974 1956
  Ирландия Холандия Иран Украйна Испания Хаити България Колумбия Румъния Австралия Дания Аржентина Великобритания Гренландия Швейцария Малайзия Сърбия Египет Франция Индия Бразилия Чехия Полша Гърция Австрия Венецуела CAN+JAP+RUS САЩ Русия Сърбия & България Босна и Херцеговина Португалия Хонг Конг Израел Германия Тайланд Хърватска Мексико Южна Корея Китай Белгия Норвегия Америка Канада Швеция Нова Зеландия Бермуда Япония ЮАР Европа
Going Green
Една анимация, която чрез оригинална идея засяга една от темите, които сякаш засягат всичко и всички - опазването на околната среда. Отделете 5 минути от живота си на нея, замислете се и дано филма събуди нещо повече от това да натиснете бутона like.
THIAGO ARANHA / Великобритания АНИМАЦИЯ / ФИЛОСОФСКИ
Farrah GFE
Farrah прави всички онези неща, които аз не бих. Този късометражен документален филм ще ни въведе в света на момиче, избрало най-древната професия. Как изглеждат нещата през нейните очи? Как ще възприемам ние нейната изповед? Има само един начин да разберем.
DRESS CODE / САЩ ИГРАЛНО КИНО / ФИЛОСОФСКИ
Една възрастна жена, загубила съпруга си решава да продаде някои вещи в местната заложна къща... Преди 130 години Оскар Уайлд е казал, че днес познаваме цената на всичко и стойността на нищо. Заложна къща по разказ на Деян Енев, с участието на Калин Сърменов!
Inside
Филмът е поглед в една килия. Там има една жена, която очевидно е луда. Ние обаче успяваме да надникнем в главата й. След толкова много лекарства, дали душата й ще е станала празна и пуста като стаята, в която я държат? Преживейте емоции както никога досега.
MATT CERWEN / Австралия ИГРАЛНО КИНО / ФИЛОСОФСКИ
Destino
Двама велики гении - Уолт Дисни и Салвадор Дали - обединяват талантите и въображението си, за създадат Destino. Номиран за Оскар (2003г), това е филм за съдбата, любовта и всичко останало, което оживяващите пред очите ни картини на Дали събуждат от подсъзнанието.
DOMINIQUE MONFERY / САЩ АНИМАЦИЯ / ФИЛОСОФСКИ
El Empleo
В този анимационен филм от Испания, гледната точка на Patricio Plaza ще ви изведе в едно измерение, от което ще бъдете дълбоко удивени колко точно всъщност може да осъзнаете генезиса на понятията общество и икономика.
SANTIAGO BOU GRASSO / Испания АНИМАЦИЯ / ФИЛОСОФСКИ
The First
Едно момче изживява своя първи път с партньори и от двата пола в рамките на един ден. Това стечение на обстоятелствата ще го подтикне да си зададе някои въпроси и да вникне повече в самия себе си. Какво ще ни разкаже The First, изправяйки ни срещу предубежденията ни?!
JAMES SWEENY / САЩ ИГРАЛНО КИНО / ФИЛОСОФСКИ
Cashback
Нощните смени като цяло са скучно и тягостно преживяване. Разбира се, хората са измислили начини да се справят в борбата с времето. Бен обаче може нещо, за което всички мъже ще му завиждаме. Може да се наслаждава на женското тяло колкото му душа иска.
SEAN ELLIS / Великобритания ИГРАЛНО КИНО / ФИЛОСОФСКИ
ПАРТНЬОРИ ПАРТНЬOРСКИ КЛУБОВЕ
Google+