АНИМАЦИЯ
3D АНИМАЦИЯ
АНИМЕ
МУЛТИМЕДИЯ
НЯМО КИНО
ЧЕРНО БЯЛ
FX ЕФЕКТИ
ИГРАЛНО КИНО
STOP MOTION
МУЗИКА
ДОКУМЕНТАЛЕН
ДРАМА
ДРАМЕДИЯ
ЕКСПЕРИМЕНТАЛЕН
ЕКШЪН
ЕПИЧЕН
КОМЕДИЯ
ПАРОДИЯ
ПРИКЛЮЧЕНСКИ
РОМАНТИЧЕН
САТИРА
ТРИЛЪР
УЕСТЪРН
УЖАСИ
ФАНТАСТИКА
ФЕНТЪЗИ
ФИЛОСОФСКИ 99
ЧЕРЕН ХУМОР
FILM NOIR
2014 2013 2012 2011 2010 2009 2008 2007 1974 1956
  Гърция Малайзия Австрия Канада Гренландия Холандия България САЩ Австралия Великобритания Босна и Херцеговина Мексико Германия Европа Португалия Америка Румъния Ирландия Нова Зеландия Тайланд Сърбия & България Япония Швейцария Египет CAN+JAP+RUS Израел Франция Украйна Венецуела Швеция Хонг Конг Аржентина Бразилия Русия Иран Чехия ЮАР Колумбия Норвегия Испания Белгия Южна Корея Полша Китай Хърватска Бермуда Хаити Дания Сърбия Индия
43 000 Feet
Статистик изследва психологическите ефекти, когато човек се озове на границата между живота и смъртта. Тя е дълга 3 минути и 48 секунди, времето, за което падащия от 13 000 метра височина индивид ще удари земята след разпадане на самолет. Не просто физика, а метафизика.
CAMPBELL HOOPER / Нова Зеландия ИГРАЛНО КИНО / ФИЛОСОФСКИ
Two & Two
В някое от многобройните ирански училища ще се случи нещо. Ще бъде променен грубо един закон на математиката. От днес нататък 2 + 2 ще е равно на 5. Подписано с декрет от директора и подкрепено от преподавателите. Защо?
BABAK ANVARI / Иран ИГРАЛНО КИНО / ФИЛОСОФСКИ
Love in Time of Advertising
Oператор на билборд, горд жител на разрастващия се Град на рекламата, се влюбва в симпатично момиче, което има малка къща точно под неговото табло. Героят започва борба за вниманието на девойката, като се опитва да й се обясни в любов чрез рекламни послания.
MATT BERENTY / САЩ АНИМАЦИЯ / ФИЛОСОФСКИ
Distraction
Писател, проститутка, евтин мотел, дебеловрат шеф и един сценарий за дописване. Никакви смущения. Животът обаче също има краен срок и понякога се оказва, че пределът е точно тази нощ... Distraction.
STEPHEN SCHUSTER / САЩ ИГРАЛНО КИНО / ФИЛОСОФСКИ
Head Over Heels
Head Over Heels забавлява и трогва, като показва докъде могат да стигнат хората, за да отстояват своето в един безсмислен конфликт, в който всички страни са губещи. За да преоткрият пътя един към друг ще се изненадате на какво са готови хомо сапиенс.
TIMOTHY RECKART / САЩ АНИМАЦИЯ / ФИЛОСОФСКИ
Един ученик си позволява да озаглави есето си „Ботев е идиот“. От това заглавие произтича ситуация, която може да промени нагласата на всеки негов съученик, след като директорката го изправя пред класа и се опитва да наложи своите възгледи.
The Bear That Wasn't
От човекът, зад Tom & Jerry, Loony Tunes, Merry Melodies – една страхотна анимация, която ще ни увлече, разсмее и накара да се замислим. В характерния си леко смахнат и очарователен стил, Chuck Jones ни разказва историята как една мечка се превърща в “смахнат мъж”.
CHUCK JONES / САЩ АНИМАЦИЯ / ФИЛОСОФСКИ
ColourBleed
Когато едно цветно момиче бъде наранено, то започва да кърви... в цветове. Peter Szewczyk ни е подготвил спиращи дъха специални ефекти в една метафорична приказка за сблъсъка между поколенията, за старото и новото, за оптимизма и песимизма.
PETER SZEWCZYK / Великобритания FX ЕФЕКТИ / ФИЛОСОФСКИ
ПАРТНЬОРИ ПАРТНЬOРСКИ КЛУБОВЕ
Google+