АНИМАЦИЯ
3D АНИМАЦИЯ
АНИМЕ
МУЛТИМЕДИЯ
НЯМО КИНО
ЧЕРНО БЯЛ
FX ЕФЕКТИ
ИГРАЛНО КИНО
STOP MOTION
МУЗИКА
ДОКУМЕНТАЛЕН
ДРАМА
ДРАМЕДИЯ
ЕКСПЕРИМЕНТАЛЕН
ЕКШЪН
ЕПИЧЕН
КОМЕДИЯ
ПАРОДИЯ
ПРИКЛЮЧЕНСКИ
РОМАНТИЧЕН
САТИРА
ТРИЛЪР
УЕСТЪРН
УЖАСИ
ФАНТАСТИКА 40
ФЕНТЪЗИ
ФИЛОСОФСКИ
ЧЕРЕН ХУМОР
FILM NOIR
2014 2013 2012 2011 2010 2009 2008 2007 1974 1956
  Холандия Мексико Хаити Америка Полша Южна Корея Израел Швеция Египет Дания Белгия Германия Норвегия Венецуела Канада Малайзия Ирландия Гренландия Сърбия & България Китай Европа Индия Бразилия ЮАР Румъния Хърватска Португалия Испания Сърбия CAN+JAP+RUS САЩ Нова Зеландия Русия Франция Австралия Хонг Конг Австрия Чехия Иран Гърция Босна и Херцеговина България Япония Аржентина Украйна Тайланд Колумбия Бермуда Швейцария Великобритания
The 3rd Letter
Представете си, че за сърцето ви имаше ключ, но той не принадлежи на вас, а на компанията-производител. Филм, който ще допадне на любителите на антиутопичното.
Grzegorz Jonkajtys / САЩ ИГРАЛНО КИНО / ФАНТАСТИКА
Mouse X
Мъж се събужда на непознато място и тръгва на пътуване из лабиринта на еднаквостта, за да открие, че не е единственият той. Търсенето го отвежда до дори по-страшен извод. Една (или всички?) човешка съдба се оказва не по-различна от тази на бялата лабораторна мишка, предмет на експеримент в напълно контролирана среда.
JUSTIN TAGG / Великобритания ИГРАЛНО КИНО / ФАНТАСТИКА
The Awareness
В навечерието на технологична революция, чистач в офис сграда остава насаме с компютрите. Един от тях се включва и започва да говори. Моли го да го унищожи. Защо? Напрежението ескалира, а въпросът на кого вярваш като че ли никога не е имал по-голямо значение.
HENRY DUNHAM / САЩ ИГРАЛНО КИНО / ФАНТАСТИКА
Expo
Шона губи дъщеря си, което се случва на страшно много хора на земята. Шона обаче е на футуристична мисия на Луната и там личната трагедия е някак макрокосмическа. Чистилище или спасение? Преценете сами в този блестящ американски sci-fi. Expo
JOE SILL / САЩ FX ЕФЕКТИ / ФАНТАСТИКА
Skhizein
След като го удря метеорит, Хенри се озовава на точно 91см от мястото, на което съществува в пространството. Това разместване води до един куп проблеми, които Jeremy Clapin ще ни покаже в тази впечатляваща анимация. Какво правим когато нещата просто не са там, където са?
JEREMY CLAPIN / Франция АНИМАЦИЯ / ФАНТАСТИКА
Tonight I Strike
Трагедия, която се развива в близкото бъдеще ни показва някои от нещата, които никога няма да се променят. Когато човек обича е готов да мине през какво ли не в търсене на отмъщение. Eдна невероятно реална история - точно затова ще ви разтърси из основи.
DAN GAUD / Канада ИГРАЛНО КИНО / ФАНТАСТИКА
The Final Moments of K. Brant
В основата на този психологически трилър стои нещо, реещо се все още в относителното поле на фантастиката. Технология, способна да копира човешко съзнание върху дигитален носител и в последствие да го възпроизведе. Какъв ли може да е сюжетът около тази фабула?
MATTHEW WILSON / САЩ ИГРАЛНО КИНО / ФАНТАСТИКА
Project Kronos
Project Kronos е документален филм, случващ се в недалечното бъдеще, разказващ за прага, пред който човечеството е изправено – междузвездно пътуване. Разкритията обаче, които правят учените отиват доста по-далеч и излизат от познатия ни свят.
HASRAF ‘HAZ’ DULLUL / САЩ FX ЕФЕКТИ / ФАНТАСТИКА
ПРЕДИШНА12СЛЕДВАЩА
ПАРТНЬОРИ ПАРТНЬOРСКИ КЛУБОВЕ
Google+