АНИМАЦИЯ
3D АНИМАЦИЯ
АНИМЕ
МУЛТИМЕДИЯ
НЯМО КИНО
ЧЕРНО БЯЛ
FX ЕФЕКТИ
ИГРАЛНО КИНО
STOP MOTION
МУЗИКА
ДОКУМЕНТАЛЕН
ДРАМА
ДРАМЕДИЯ
ЕКСПЕРИМЕНТАЛЕН
ЕКШЪН
ЕПИЧЕН
КОМЕДИЯ
ПАРОДИЯ
ПРИКЛЮЧЕНСКИ
РОМАНТИЧЕН
САТИРА
ТРИЛЪР
УЕСТЪРН
УЖАСИ
ФАНТАСТИКА
ФЕНТЪЗИ
ФИЛОСОФСКИ
ЧЕРЕН ХУМОР
FILM NOIR
2014 2013 2012 2011 2010 2009 2008 2007 1974 1956
  Швеция Малайзия Аржентина Нова Зеландия Бермуда Европа Япония Швейцария Норвегия Босна и Херцеговина Румъния Хонг Конг Хаити Германия CAN+JAP+RUS Тайланд Мексико ЮАР Венецуела Португалия САЩ Америка Чехия Полша Китай Южна Корея Франция Сърбия & България Белгия Гърция България Сърбия Русия Египет Великобритания Дания Хърватска Австрия Иран Ирландия Индия Колумбия Канада Израел Испания Австралия Гренландия Украйна Холандия Бразилия
Внимавай
Все още проблемите на Земята и начинът, по който човечеството създава своя динамичен свят, намират отзвук повече в изкуството, отколкото в политиката. Колкото повече хора обаче повярват в промяната, толкова по-реална ще е тя. Внимавай в картинката!
КРИСТИЯН АНДРЕЕВ / България АНИМАЦИЯ / ДОКУМЕНТАЛЕН
ВОДА
Малко момче е изправено пред избор. Това са дилемите, с които се сблъскваме всеки Божи ден. Аз или Ти? Последиците обвързват всички. В началото е краят: “Вода” на Розалия Димитрова …
РОЗАЛИЯ ДИМИТРОВА / България ИГРАЛНО КИНО / ФИЛОСОФСКИ
Oil
През 2010 се случва авария на Deepwater Horizon, собственост на British Petroleum, в следствие на която в океана изтичат почти 5 милиона барела нефт. Тепърва ще се откриват дългосрочните последствия от това. Какво бихме могли да правим с този петрол, ако го имахме?
CHRIS HARMON / САЩ АНИМАЦИЯ / ДОКУМЕНТАЛЕН
Undelivered Package
Какво става, когато в едно утопично бъдеще възможността за телепортация не е само фикция, а се превръща в реалност? Undelivered Package е филм, поставящ под въпрос тази алтернатива и възможните последствия от нейното реализиране и прилагане.
JULEN SANTIAGO / Испания ИГРАЛНО КИНО / ФАНТАСТИКА
Evolutive Organic iNterface
Някъде из недалечното ни iбъдеще, се появява човек v2.0 – по-красив, по-умен, с вградени технологии... съвършен човек. Светът с човек v2 не изглежда по-лош от сегашния. E.O.N. поставя въпроси, които сериозно ще ви замислят. Човешкия прогрес самоцел ли е или следствие?
ЕВГЕНИЯ ДАТСКО / Русия FX ЕФЕКТИ / ФАНТАСТИКА
School Portrait
Един фотограф прави експеримент, в който на деца в училищна възраст, разказва за света на големите. Оказва се, че той е толкова непонятен за децата, че те просто се смеят искрено и излъчват своята чиста енергия. Енергията на бъдещите поколения, неподозиращи, че системата ги чака.
NICK SCOTT / Великобритания ИГРАЛНО КИНО / ДОКУМЕНТАЛЕН
M.o.M
Искрено и наситено с емоции обръщение на една майка към дъщеричката й. Филм за преследването на целите, пропуснатите моменти и надеждата, че някой ден сами ще можем да си простим. Какво нещо е живота, само...
MARGHERITA PREMUROSO / Великобритания АНИМАЦИЯ / ДРАМА
Carpark
Безгрижен пич се прибира с покупките си и е неприятно стреснат от затворено в кола куче. Решава да отмъсти. Тази забавна анимация ни учи да не бъдем отмъстителни, да не се мислим за по-висши от кучетата и да проявяваме повече здрав разум... може би.
BIRDBOX STUDIO / Великобритания АНИМАЦИЯ / КОМЕДИЯ
Oxygen
Нещо образователно. Историята на Кислород, който се опитва да намери приятели сред другите елементи. С някои ще се сработи, с други не. Ако ми беше преподавано така, щях да си седя в училище, далеч от цигари, алкохол и наркотици. Дано тази система се приложи час по скоро.
CHRISTOPHER HENDRYX / САЩ 3D АНИМАЦИЯ / КОМЕДИЯ
Origins
Кратка, но красива анимация с просто, но много важно послание. Малък робот, очевидно преживял доста, прави избор между своите създатели и един абсолютно чужд за него свят. Има ли значение произхода за това как ще изберем да живеем?
ROBERT SHOWALTER / САЩ 3D АНИМАЦИЯ / ФИЛОСОФСКИ
ПАРТНЬОРИ ПАРТНЬOРСКИ КЛУБОВЕ
Google+