АНИМАЦИЯ
3D АНИМАЦИЯ
АНИМЕ
МУЛТИМЕДИЯ
НЯМО КИНО
ЧЕРНО БЯЛ
FX ЕФЕКТИ
ИГРАЛНО КИНО
STOP MOTION
МУЗИКА
ДОКУМЕНТАЛЕН
ДРАМА
ДРАМЕДИЯ
ЕКСПЕРИМЕНТАЛЕН
ЕКШЪН
ЕПИЧЕН
КОМЕДИЯ
ПАРОДИЯ
ПРИКЛЮЧЕНСКИ
РОМАНТИЧЕН
САТИРА
ТРИЛЪР
УЕСТЪРН
УЖАСИ
ФАНТАСТИКА
ФЕНТЪЗИ
ФИЛОСОФСКИ
ЧЕРЕН ХУМОР
FILM NOIR
2014 2013 2012 2011 2010 2009 2008 2007 1974 1956
  Швейцария САЩ Швеция Индия Германия Бразилия Румъния ЮАР Канада Венецуела Аржентина Колумбия Гренландия Белгия Ирландия Европа България Испания Босна и Херцеговина Египет Малайзия Гърция Франция Украйна Холандия Южна Корея Хърватска Израел Хонг Конг Австралия Бермуда CAN+JAP+RUS Дания Сърбия & България Австрия Сърбия Чехия Великобритания Китай Нова Зеландия Норвегия Португалия Хаити Полша Иран Мексико Япония Русия Тайланд Америка
Shape Shifter
Какво са сънищата? Могат да бъдат всичко. Непрекъснато променящи се, преминаващи от един образ в друг, от едно измерение в друго. Там нереалното е действителност, а логиката остава илюзия. Сънищата отключват и пренареждат сетивата ни както нищо друго.
ALEX WEIL / САЩ 3D АНИМАЦИЯ / ЕПИЧЕН
Fresh Guacamole
Взимате 2 гранати, някоя светеща крушка, малко зарчета, подправки, чипове от казино, сервира се топло, а чиповете се ядат като начос... Колко по-щура може да бъде тази рецепта за Fresh Guacamole на легендарния PES? И може ли тя да бъде формулата на днешния свят? Oscar nominee.
PES / САЩ STOP MOTION / ФИЛОСОФСКИ
Seconds
Един ден се състои от 86 400 секунди. Всяка една от тях съдържа безброй избори, възможности, решения. Само една от тях се превръща в реалност. Seconds обаче не е филм за времето. Той е история, в която може да се види дефиницията на човешкия живот.
MARKO SLAVNIC / САЩ ИГРАЛНО КИНО / РОМАНТИЧЕН
The Last Man on Earth
Представяте ли си да се събудите една сутрин и да откриете, че хората ги няма и сте сам? Всеки човек в един или друг момент си го е помислял, а BBC са претворили тази идея в ултра късометражен, леко циничен филм.
CARLO ORTU / Великобритания ИГРАЛНО КИНО / КОМЕДИЯ
Oktapodi
Oktapodi e смешна, забавна, мега цветна, красива и съдържателна анимация от далечната 2007, която за точно 2 минути и 26 секунди ще ви зареди с енергия. Oktapodi е анимация, номинирана за Оскар през 2009. Сега вече не може да го изпуснете!
JULIEN BOCABEILLE / Франция 3D АНИМАЦИЯ / КОМЕДИЯ
What If Animals Ate Fast Food
Огромен процент днес от хората в „развитите страни“ са дебели, защото лежат и ядат хамбургери. Един екип от Германия приложи този проблем върху животните... Резултатът е покъртителен смях. Добре че животните не проядоха fast food.
KYRA BUSCHOR / Германия 3D АНИМАЦИЯ / ПАРОДИЯ
New Media
Този необичаен short от Аржентина хвърля интересен поглед върху концепцията „медия“. В един свят, контролиран от New Media, хората са се превърнали в био механични същества, неспособни на критично мислене, облъчвани 24/7 от New Media.
JULIAN COOKE / Аржентина FX ЕФЕКТИ / ФАНТАСТИКА
Road End
На един черен път, виещ се по отвесни скали, един шофьор минава покрай стопаджия и го качва при себе си. Той обаче не подозира, че този стопаджия не е обикновен човек, а е нещо много повече. Кратък, но запомнящ се филм за (не)случайностите.
BRI MAYER / САЩ 3D АНИМАЦИЯ / ФИЛОСОФСКИ
Death Buy Lemonade
Death Buy Lemonade е кратка анимация с фин черен хумор, от който всеки може да заключи някакви неща. Като например добър човек ли си? Или гаден капиталист? Смееш ли да се ебаваш със смъртта? Какво става като откажеш на жадния вода?!
KYU-BUM LEE / Канада АНИМАЦИЯ / ЧЕРЕН ХУМОР
Burning Safari
Какво може да сътвори една най-обикновена маймуна, когато извънземен интелект се доближи до нея и направи грубата грешка да опари маймуната с ток?! Поредната гениална анимация от Gobelins, която разсмивайки ни, показва един основен принцип.
FLORENT D.L. TAILLE / Франция АНИМАЦИЯ / КОМЕДИЯ
ПАРТНЬОРИ ПАРТНЬOРСКИ КЛУБОВЕ
Google+