АНИМАЦИЯ
3D АНИМАЦИЯ
АНИМЕ
МУЛТИМЕДИЯ
НЯМО КИНО
ЧЕРНО БЯЛ
FX ЕФЕКТИ
ИГРАЛНО КИНО
STOP MOTION
МУЗИКА
ДОКУМЕНТАЛЕН
ДРАМА
ДРАМЕДИЯ
ЕКСПЕРИМЕНТАЛЕН
ЕКШЪН
ЕПИЧЕН
КОМЕДИЯ
ПАРОДИЯ
ПРИКЛЮЧЕНСКИ
РОМАНТИЧЕН
САТИРА
ТРИЛЪР
УЕСТЪРН
УЖАСИ
ФАНТАСТИКА
ФЕНТЪЗИ
ФИЛОСОФСКИ
ЧЕРЕН ХУМОР
FILM NOIR
2014 2013 2012 2011 2010 2009 2008 2007 1974 1956
  Европа Норвегия Австралия CAN+JAP+RUS Сърбия Португалия Гърция Египет Гренландия Франция Южна Корея Великобритания Румъния Сърбия & България Тайланд Иран Ирландия САЩ Хонг Конг Испания Украйна ЮАР Швейцария Китай Индия Аржентина Бразилия Холандия Мексико Бермуда Босна и Херцеговина Израел Нова Зеландия Швеция Венецуела Япония Австрия Колумбия Дания България Белгия Америка Германия Канада Малайзия Полша Хаити Русия Чехия Хърватска
Divers
Вдъхновен от технологиите за пресъздаване на хореография в кино изкуството, Paris Mavroidis, създава фантастика, която рядко се вижда на кино, а още по-рядко е така направена, че да ви позволи да усетите нирваната на свободното падане в атмосферата.
PARIS MAVROIDIS / САЩ 3D АНИМАЦИЯ / ЕКСПЕРИМЕНТАЛЕН
Ending Overfishing
Въпреки наличието на много информация относно екосистемите на Световния океан, много хора все още знаят твърде малко за мащаба на щетите, които свръхриболова нанася. Статистиките сочат, че ако това продължи, до 2050 рибата ще изчезне. Коралите вече изчезват...
OCEAN2012 / Европа 3D АНИМАЦИЯ / ДОКУМЕНТАЛЕН
Tiny Tortures
Красив и мрачен, клипът към Tiny Tortures на Flying Lotus разказва историята на едно момче, загубило ръката, а заедно с нея и бъдещето си. Някъде между реалността и фантазията, насред кутийки от хапчета, героят успява да открие надежда, но каква е цената й?
DAVID LEWANDOWSKI / САЩ МУЗИКА / ДРАМА
Nature by Numbers
Прекрасна симбиоза между числа, изкуство и природа. Хората са имали чудесни идеи през вековете, но не са измислили нищо, което еволюцията вече да не е тествала и одобрила. Красотата и съвършенството на изпълнението обаче, е безспорно.
CRISTOBAL VILA / Испания АНИМАЦИЯ / ЕКСПЕРИМЕНТАЛЕН
Какво носим в джобовете си
Проверявали ли сте скоро какво носите в джобовете си, без дори да подозирате, че е там? Забравена запалка или полепнали по плата стари дъвки. Ако смятате тези дребни неща за безполезни, помислете пак - може би джобовете ви са пълни с десетки неизживени приключения!
ГОРАН ДУКИЧ / Хърватска STOP MOTION / ФИЛОСОФСКИ
Space Chimp
Маймуна, експеримент, космическа програма. Тя отлетя, за да се завърне на планетата ни след 65 години. Как ли ще изглежда нашият свят тогава? Този късометражен филм е създаден преди 4 години от световната органзиация WWF за опазване на природата. Посланието е мощно!
WWF / САЩ ИГРАЛНО КИНО / ЕПИЧЕН
Smoke Kills
Какво може да роди или унищожи забраната за пушене на работното място? Понякога еднократно действие може да има всепродължаващи и глобални последици. Със същото ще пробва да ни разсмее и Smoke Kills на руското Antimult Studio
ANTIMULT STUDIO / Русия АНИМАЦИЯ / ПАРОДИЯ
Хижа
Един кратък филм, който успешно препредава атмосферата на една от последните останали истински хижи в българските планини, както и характера на двама от нейните стопани. Красивите кадри ще ви пренесат там и ще събудят желанието да се почувствате "на място".
СТОИЛ ДИМИТРОВ / България ИГРАЛНО КИНО / ДОКУМЕНТАЛЕН
Сигнал
Сигнал е дизайнерска CGI анимация с толкова свръх футуристичен привкус, че вероятно се отнася за друга цивилизация някъде из необятния Космос. Максим Жестков създава концепция за група космически станции, които комуникират помежду си чрез сигнали.
МАКСИМ ЖЕСТКОВ / Русия 3D АНИМАЦИЯ / ФАНТАСТИКА
Abiogenesis
Ако се чудите от къде е произлязъл човекът или въобще живите организми, то Abiogenesis ще ви предостави една хипотеза, подкрепена от сложен и зрелищен CGI спектакъл, в който участват извънземни роботи. Филм на Richard Mans от Нова Зеландия.
RICHARD MANS / Нова Зеландия 3D АНИМАЦИЯ / ФАНТАСТИКА
ПАРТНЬОРИ ПАРТНЬOРСКИ КЛУБОВЕ
Google+