АНИМАЦИЯ
3D АНИМАЦИЯ
АНИМЕ
МУЛТИМЕДИЯ
НЯМО КИНО
ЧЕРНО БЯЛ
FX ЕФЕКТИ
ИГРАЛНО КИНО
STOP MOTION
МУЗИКА
ДОКУМЕНТАЛЕН
ДРАМА
ДРАМЕДИЯ
ЕКСПЕРИМЕНТАЛЕН
ЕКШЪН
ЕПИЧЕН
КОМЕДИЯ
ПАРОДИЯ
ПРИКЛЮЧЕНСКИ
РОМАНТИЧЕН
САТИРА
ТРИЛЪР
УЕСТЪРН
УЖАСИ
ФАНТАСТИКА
ФЕНТЪЗИ
ФИЛОСОФСКИ
ЧЕРЕН ХУМОР
FILM NOIR
2014 2013 2012 2011 2010 2009 2008 2007 1974 1956
  Великобритания Индия САЩ Венецуела Босна и Херцеговина Ирландия Белгия Гърция Аржентина Европа Бермуда Норвегия Хонг Конг Канада Египет Австрия България Швеция Колумбия Тайланд Бразилия Иран Гренландия CAN+JAP+RUS Южна Корея Чехия Португалия ЮАР Швейцария Япония Израел Русия Сърбия Полша Румъния Австралия Мексико Хаити Франция Испания Хърватска Холандия Германия Китай Украйна Малайзия Дания Америка Нова Зеландия Сърбия & България
Silent
Едно кратко пътешествие през историята на киното и технологията зад движещата се картина и звука. Носителите на Оскар от Moonbot Studios, по поръчка на Dolby, ни демонстрират чрез тази анимация вплитането на двата елемента, както и развитието на потребителския вкус.
MOONBOT STUDIOS / САЩ 3D АНИМАЦИЯ / ЕПИЧЕН
Habanera
Ако Жорж Бизе беше създал „Кармен“ в днешно време, то музикалният клип към Habanera, за да се хареса на аудиторията в 21-ви век, нямаше да е много по-различен от версията на MeTube. Из музикалната еволюция и отражението й върху човешката култура.
DANIEL MOSHEL / Австрия МУЗИКА / ПАРОДИЯ
WIND
Представете си свят, в който всички закони на физиката са идентични с тези от нашия, но с малко допълнение - постоянен вятър в една посока. Възможен ли е животът при това условие и как би се приспособило едно общество? Макар и странен Wind е... хмм, гениален.
ROBERT LÖBEL / Германия АНИМАЦИЯ / ФИЛОСОФСКИ
iDiots
Една оригинална кратка анимация, която ни сблъсква с някои съществени проблеми на глобалното общество днес - идиотските консуматорски навици, малоумните разбирания за комуникация и тоталната апатия спрямо тези пороци.
BIG LAZY ROBOT VFX / Испания 3D АНИМАЦИЯ / ЧЕРЕН ХУМОР
The Writer
The Writer е драма, която визуално се изразява по необичаен начин – фоторазказ в движение. Макар и да изглежда недотам интересен за окото метод, историята бързо ще ви завърти в естеството на човешкия избор и независимостта му от волята на Бога.
EDSON ODA / Бразилия МУЛТИМЕДИЯ / ДРАМА
E. T. A.
Едно приключение в космоса, което всъщност се оказва доста скучно. Това не би трябвало да е изненадващо, защото там има много пространство и малко неща, които да се случват. Героят ни няма от какво да се притеснява, но ще остане ли спокоен до края?
HENRIK CLAUSEN / Дания 3D АНИМАЦИЯ / ПАРОДИЯ
King and Lionheart
В сиво-черния свят, който е останал след урбанизация и предполагам някаква техническа революция, последните хора, които имат връзка с природата, са момче и майка му. Те биват разделени, но на помощ идват духовете на изчезнали завинаги животни.
ARON ARNARSSON / Исландия МУЗИКА / ФЕНТЪЗИ
LSD ABC
Какво се случва в този филм? По дяволите? И ние не знаем, но предполагаме, че взималите LSD ще могат да ни помогнат. Наистина е объркващо, но нека поне опитаме да разберем какво горе долу се случва с възприятията на използващите психотропното вещество.
LAURA SICOURI / Франция АНИМАЦИЯ / ЕКСПЕРИМЕНТАЛЕН
Mine Kafon
Помните ли една много зарибяваща игричка, Minesweeper? Чистите минно поле, а това наистина се оказва полезно след войната в Афганистан. Вижте едно изобретение, което въпреки простотата си, има потенциала да спаси много човешки животи.
CALLUM COOPER / Великобритания ИГРАЛНО КИНО / ДОКУМЕНТАЛЕН
Runaway
Хладилникът може да бъде най-добрият приятел на човека. Но ако вратата му не се затваря и дръжката му пада, няма ли да го заменим с друг? Този хладилник се страхува точно от това. Затова му се ронят ледени сълзи по пътя към бунището... Още една Ringling анимация!
SUSAN YUNG / САЩ АНИМАЦИЯ / ДРАМЕДИЯ
ПАРТНЬОРИ ПАРТНЬOРСКИ КЛУБОВЕ
Google+