АНИМАЦИЯ
3D АНИМАЦИЯ
АНИМЕ
МУЛТИМЕДИЯ
НЯМО КИНО
ЧЕРНО БЯЛ
FX ЕФЕКТИ
ИГРАЛНО КИНО
STOP MOTION
МУЗИКА
ДОКУМЕНТАЛЕН
ДРАМА
ДРАМЕДИЯ
ЕКСПЕРИМЕНТАЛЕН
ЕКШЪН
ЕПИЧЕН
КОМЕДИЯ
ПАРОДИЯ
ПРИКЛЮЧЕНСКИ
РОМАНТИЧЕН
САТИРА
ТРИЛЪР
УЕСТЪРН
УЖАСИ
ФАНТАСТИКА
ФЕНТЪЗИ
ФИЛОСОФСКИ
ЧЕРЕН ХУМОР
FILM NOIR
2014 2013 2012 2011 2010 2009 2008 2007 1974 1956
  Австралия Бермуда Южна Корея Швейцария Иран Швеция България Португалия Норвегия Австрия Гърция Индия ЮАР Германия Сърбия & България Бразилия Хаити Япония Египет Канада Белгия Европа Хърватска Полша Испания Аржентина Румъния Хонг Конг САЩ Тайланд Малайзия Сърбия Ирландия Мексико Босна и Херцеговина Америка Великобритания Холандия Венецуела Франция Нова Зеландия Русия Китай Дания CAN+JAP+RUS Израел Колумбия Украйна Чехия Гренландия
Little Talks
Клипът към песента на Of Monsters and Men разказва историята за едно приключение. Героите, в случая групата, преборват всички стихии, за да се доберат до нещо, което бих тълкувал като съвкупността от всички добри сили, които следват любовта като религия.
ARON ARNARSSON / Исландия МУЗИКА / ПРИКЛЮЧЕНСКИ
Identity Stealing by Febelfin
Tom De Groote има facebook профил от 2008, като за времето оттогава досега се е сприятелил с около 700 души. Защо някой ще се занимава да обобщава тази информация и какво може да направи с нея? Колко далеч може да стигне?! Ами докрая. Този филм е реална история.
TOM WILLEMS / Белгия ИГРАЛНО КИНО / ДОКУМЕНТАЛЕН
Road to the Cup
Най-добрите играчи на League of Legends са анимирани и показват любимите си герои. Или по-скоро се сливат с тях. Направено специално за финала на световното първенство, клипчето съчетава епични схватки, елементи от играта и по някаква причина - танцови стъпки.
LEAGUE OF LEGENDS / САЩ АНИМЕ / ЕКШЪН
Real Beauty Sketches
Гил Замора рисува скици на престъпници цял живот. Това го довежда до този момент, когато ще направи нещо неземно красиво. Простите рисунки ще предизвикат толкова силна емоция, че ви съветваме да си приготвите кърпички.
DOVE / САЩ ИГРАЛНО КИНО / ЕКСПЕРИМЕНТАЛЕН
Table 7
Спор между двама души. Не за нещо конкретно, просто шаблон за който и да е спор между които и да е двама души. Това, което не знаят е, че има и трети, който подслушва от мазето. Защо? Интересна ситуация с неочаквана, но вдъхновяваща развръзка.
MARKO SLAVNIC / САЩ ИГРАЛНО КИНО / ДРАМЕДИЯ
The Scarecrow
Кратка анимация, която се пука по шевовете от обема на посланието си. ГМО печелят позиции, но Интернет и хора с много въображение дават як отпор. Вижте как едно плашило намира своя начин да пребори системата, на фона на впечатляващия глас на Fiona Apple.
BRANDON OLDENBURG / САЩ АНИМАЦИЯ / ФИЛОСОФСКИ
Smoking Will Kill You
Не цигарите убиват хората. Хората убиват хората. Случайна среща на покрива в почивката за цигари ще промени живота на двама... или трима колеги. Свежо и не прекалено сериозно, този филм ни напомня, че понякога незнанието е най-хубаво.
RAPHAEL SAMMUT / Австралия ИГРАЛНО КИНО / ЧЕРЕН ХУМОР
Gabber: The Evil EDM
Много е вероятно да не харесваш gabba музиката и да я асоциираш с кофти наркотици и странни хора. Макар че едва ли ще промени мнението ти, това филмче на Noisey със сигурност ще ти помогне да опознаеш малко gabba културата, преди да я съдиш.
CLIVE MARTIN / Великобритания МУЗИКА / ДОКУМЕНТАЛЕН
Das Tub
В ледовитите дълбини на окена една германска подводница ще се натъкне на няколко находки, коя от коя по-странна и неочаквана. Колко объркващо може да бъде всичко това? Das Tub от Нова Зеландия!
SIMON RIERA / Нова Зеландия FX ЕФЕКТИ / ПАРОДИЯ
Until the Quiet Comes
Този музикален клип на Flying Lotus е по-скоро късометражен филм, който чрез абстрактно изразяване ни казва конкретни неща. Филмът включва три негови песни, а месец след излизането му в YouTube, стига до MTV. Докато тишината настане...
KAHLIL JOSEPH / САЩ МУЗИКА / ЕКСПЕРИМЕНТАЛЕН
ПАРТНЬОРИ ПАРТНЬOРСКИ КЛУБОВЕ
Google+