АНИМАЦИЯ
3D АНИМАЦИЯ
АНИМЕ
МУЛТИМЕДИЯ
НЯМО КИНО
ЧЕРНО БЯЛ
FX ЕФЕКТИ
ИГРАЛНО КИНО
STOP MOTION
МУЗИКА
ДОКУМЕНТАЛЕН
ДРАМА
ДРАМЕДИЯ
ЕКСПЕРИМЕНТАЛЕН
ЕКШЪН
ЕПИЧЕН
КОМЕДИЯ
ПАРОДИЯ
ПРИКЛЮЧЕНСКИ
РОМАНТИЧЕН
САТИРА
ТРИЛЪР
УЕСТЪРН
УЖАСИ
ФАНТАСТИКА
ФЕНТЪЗИ
ФИЛОСОФСКИ
ЧЕРЕН ХУМОР
FILM NOIR
2014 2013 2012 2011 2010 2009 2008 2007 1974 1956
  САЩ CAN+JAP+RUS Франция Великобритания Иран Украйна Полша Дания Босна и Херцеговина Америка Ирландия Холандия Сърбия Мексико Канада Венецуела Бермуда Испания Индия Хърватска Хаити Колумбия Белгия Европа Аржентина Китай ЮАР Чехия Гренландия Тайланд Египет Русия Австралия Швейцария Хонг Конг Румъния Южна Корея Израел Германия Малайзия България Япония Португалия Сърбия & България Нова Зеландия Швеция Австрия Бразилия Гърция Норвегия
Gopher Broke
Гладен хамстер се озовава на селски път, по който минават камиони с продукция за пазара. С всячески усилия се опитва да открадне нещо за себе си, но винаги се намира някой да му пречи. И така до пристигането на една крава... Тази анимация е номинирана за Оскар през 2005.
JEFF FOWLER / САЩ 3D АНИМАЦИЯ / КОМЕДИЯ
Everyday
Everyday като трак определено покрива очакваното ниво на качество от Rusko. Като видео, Everyday разказва за едно място, познато като Salton Sea - роденото в пустиня море заради инженерна грешка. Днес то е мъртво. Based on a true story.
JASON MILLER / САЩ МУЗИКА / ЕПИЧЕН
Stopover
Един човечец си кара колата в морето от астероиди, за да стигне до планета, където може да се облекчи, че в обширния Космос обществените тоалетни са рядкост. Neil Stubbings от Швейцария е създател на тази кратка, но брутално забавна 3D анимация.
NEIL STUBBINGS / Швейцария 3D АНИМАЦИЯ / КОМЕДИЯ
He Dies At The End
Дали винаги когато ви разкажат края на филма преди да сте го гледали, се разваля удоволствието? Ами в този случай, определено не. Damian McCarthy с нулев бюджет създава филм, чийто съспенс въздейства по съвсем различен, но успешен начин върху психиката.
DAMIAN McCARTHY / Ирландия ЧЕРНО БЯЛ / ТРИЛЪР
Shave It
Една маймуна намира чанта с неща, плаваща самотно в река насред джунгла. В чантата има нещо, което отпушва такава ярост у маймуната, че тя става сравнително интелигентна и временно влиза в човешкото общество... анимация от Аржентина или що е то random shit.
JORGE TERESO / Аржентина 3D АНИМАЦИЯ / ЕПИЧЕН
Children
Children е японска история за една антиутопия, в която всичко се повтаря. Обществото е гориво за индустрията и нищо повече. Там, всичко се случва под строй. Там, устите на хората са зашити. Там, всеки ден, минаващ влак в един и същи час убива по едно куче. Докога?
TAKUYA OKADA / Япония 3D АНИМАЦИЯ / ФИЛОСОФСКИ
Two Men
В горещ австралийски град един мъж си седи спокойно на асфалта и забелязва в далечината друг мъж да тича към него. Вътрешният диалог, който ще провокира тичащия непознат тръгва логично от въпроса – защо тича? А въпросът е по-сложен, отколкото изглежда.
DOMINIC ALLEN / Австралия ИГРАЛНО КИНО / ФИЛОСОФСКИ
Lucky
Героят на Lucky се събужда завързан, със залепена уста в багажника на хвърчащ с 150 км/ч мустанг без шофьор. В типичния брутален стил на Nash Edgerton, няма да повярвате как ще завърши тази история.
NASH EDGERTON / Австралия ИГРАЛНО КИНО / ТРИЛЪР
Thought of You
Thought of You е анимация с невероятна естетика. Семпла, стилна и странно красива, тя не разказва историята, а пресъздава емоциите на двама влюбени. Това не е типичен романтичен филм, в него има нещо друго. Нещо по-висше.
RYAN WOODWARD / САЩ АНИМАЦИЯ / РОМАНТИЧЕН
The Arctic Circle
Арктическия кръг е студено, негостоприемно място, на което вирее в изобилие само едно нещо – изкушението. Един човек, за да оцелее се налага да работи неуморно. Един ден се появява нещо, което може да спести труда му. Тогава се появи още нещо – алчността!
KEVIN PARRY / САЩ STOP MOTION / ФИЛОСОФСКИ
ПАРТНЬОРИ ПАРТНЬOРСКИ КЛУБОВЕ
Google+