АНИМАЦИЯ
3D АНИМАЦИЯ
АНИМЕ
МУЛТИМЕДИЯ
НЯМО КИНО
ЧЕРНО БЯЛ
FX ЕФЕКТИ
ИГРАЛНО КИНО
STOP MOTION
МУЗИКА
ДОКУМЕНТАЛЕН
ДРАМА
ДРАМЕДИЯ
ЕКСПЕРИМЕНТАЛЕН
ЕКШЪН
ЕПИЧЕН
КОМЕДИЯ
ПАРОДИЯ
ПРИКЛЮЧЕНСКИ
РОМАНТИЧЕН
САТИРА
ТРИЛЪР
УЕСТЪРН
УЖАСИ
ФАНТАСТИКА
ФЕНТЪЗИ
ФИЛОСОФСКИ
ЧЕРЕН ХУМОР
FILM NOIR
2014 2013 2012 2011 2010 2009 2008 2007 1974 1956
  САЩ Великобритания Колумбия ЮАР Хърватска Хаити Тайланд Германия Швеция Испания България Нова Зеландия Румъния Сърбия Холандия Полша Чехия Ирландия Мексико Австрия CAN+JAP+RUS Гърция Канада Русия Малайзия Австралия Израел Южна Корея Бермуда Китай Бразилия Индия Сърбия & България Франция Швейцария Дания Украйна Аржентина Америка Хонг Конг Венецуела Босна и Херцеговина Норвегия Япония Португалия Египет Белгия Европа Иран Гренландия
Хормони
В този див, но изпипан филм на Райна и Ина от НБУ ще видите в пълна сила алогична, абстрактна, но същевременно грабваща вниманието идея с контраст, метафори, цветове, чар, емоции и... яко хормони!
ИНА НИКОЛОВА / България STOP MOTION / ЕКСПЕРИМЕНТАЛЕН
Stardust
В този момент два космически апарата – Вояджър 1 и 2 летят с около 17km/s, като единия вече е напуснал пределите на Слънчевата система. Това са най-далечните човешки творения, изпратени в Космоса. Брутално красивия Stardust е посветен на тях!
MISCHA ROZEMA / Холандия FX ЕФЕКТИ / ДОКУМЕНТАЛЕН
Mirage
Mirage е анимация, толкова красива, колкото са песъчинките в пустинята. Базирана на триъгълната теория, заедно с микса на инструменти като цигулка, арфа, пиано и електроника, меките движения в един странен свят... всичко това въздейства някъде надълбоко.
KOKOLOTTI / Германия 3D АНИМАЦИЯ / ФИЛОСОФСКИ
Viva Sunita!
Във времена на протести и събуждане на обществения глас, това филмче случайно или не се появи на място. Един мъж застава под една тераса и започва да вика Сунита. Лека-полека около и други хора удрят по едно рамо и започват да викат с него...
BOB & LOLA / Индия ЧЕРНО БЯЛ / САТИРА
The News
Мъж и жена се събират в кафенето, където за пръв път са се срещнали, за да си съобщят важни новини. Нещата, които ще си кажат обаче са толкова различни като естество, че резултатът ще бъде тотално фиаско.
LUKE SHANAHAN / Австралия ИГРАЛНО КИНО / ДРАМЕДИЯ
L.I.DYLLE
Протагониста (Иван Бърнев) сяда да пие кафе в една от централните софийски градинки. Времето е топло, слънцето гали хората с лъчите си, децата наколо играят, всички се смеят, щастието и хармонията са навсякъде, до момента в който нещо се случва. L.I.DYLLE!
ИВАН ЮРУКОВ / България ИГРАЛНО КИНО / ДРАМЕДИЯ
Dinner Date
Днес е капиталистически Св. Валентин. Ние спазваме традициите, затова представяме Dinner Date - филм за космическите разлики във вижданията на жените и мъжете, но със сериозна доза черен хумор! Даже е със субтитри.
TOM ANTOS / САЩ ИГРАЛНО КИНО / КОМЕДИЯ
Една лятна история
Въздухът в София може да бъде приятен, особено през лятото, когато има по-малко хора, няма работа и най-накрая ти е останало малко време за романтика. A Summer Story е интересна интерпретация на тази атмосфера.
БОЙКО ЩОНОВ / България МУЗИКА / РОМАНТИЧЕН
Monk and The Monkey
Малко момче поема към далечна планина за да откъсне един плод и да го занесе на учителя си. Ще се случи нещо неочаквано обаче, което ще го постави пред сложна дилема, която се оказва неговия последен изпит. Вдъхновяваща история за живота.
BRENDAN CARROLL / САЩ 3D АНИМАЦИЯ / ФИЛОСОФСКИ
The Chase
The Chase е 3D анимация на много високо ниво. И как да не бъде след Nissan са отпуснали тлъст бюджет на едно от най - добрите студиа в света. Брутален екшън с много епични сцени, който, макар и рекламен, си заслужава гледането!
PHILIPPE GAMER / Франция 3D АНИМАЦИЯ / ЕПИЧЕН
ПАРТНЬОРИ ПАРТНЬOРСКИ КЛУБОВЕ
Google+