АНИМАЦИЯ
3D АНИМАЦИЯ
АНИМЕ
МУЛТИМЕДИЯ
НЯМО КИНО
ЧЕРНО БЯЛ
FX ЕФЕКТИ
ИГРАЛНО КИНО
STOP MOTION
МУЗИКА
ДОКУМЕНТАЛЕН
ДРАМА
ДРАМЕДИЯ
ЕКСПЕРИМЕНТАЛЕН
ЕКШЪН
ЕПИЧЕН
КОМЕДИЯ
ПАРОДИЯ
ПРИКЛЮЧЕНСКИ
РОМАНТИЧЕН
САТИРА
ТРИЛЪР
УЕСТЪРН
УЖАСИ
ФАНТАСТИКА
ФЕНТЪЗИ
ФИЛОСОФСКИ
ЧЕРЕН ХУМОР
FILM NOIR
2014 2013 2012 2011 2010 2009 2008 2007 1974 1956
  Индия Румъния Германия България Колумбия Полша Сърбия & България Аржентина Малайзия САЩ Мексико Франция Европа Швеция Австралия Сърбия Бразилия Канада Швейцария Иран Ирландия Белгия Босна и Херцеговина Великобритания Русия Австрия Америка Египет Холандия Южна Корея Хърватска Хонг Конг Нова Зеландия Гърция CAN+JAP+RUS Израел Гренландия Бермуда Китай Дания Украйна Тайланд Хаити Чехия Португалия Испания Норвегия ЮАР Япония Венецуела
Любовни шевове
Мъж предлага брак на жена. Тя му се изсмява в лицето. Той я убива. Заживява с трупа. По пълнолуние тя оживява и го убива. Тя заживява с трупа му. Той оживява. Женят се и заживяват щастливо. Искрена, очарователна и свежа история :)
КАЛОЯН НИКОЛОВ / България ИГРАЛНО КИНО / ЧЕРЕН ХУМОР
Великото яйце
Двама души – мутра и крадец. Една къща - строго охранявана. Една картина – Великото яйце. Еднo гумено патенце ще спъне цялата работа! Каква ли може да бъде историята според вас?! Филмът е направен в рамките на конкурс на тема „пробуждане“.
КАЛОЯН НИКОЛОВ / България ИГРАЛНО КИНО / КОМЕДИЯ
Waiting for Ben
Три момичета са се наконтили и в пълния си блясък отиват на парти. Откъде обаче ще се наложи да влязат в клуба, заради липсата на пари?! И кой е по-важен?! И какъв е всъщност скрития мотив на една от тях за това парти?! Филм за дилема, приятелство и кофа за боклук.
MARIA CORTESE / Ирландия ИГРАЛНО КИНО / КОМЕДИЯ
Bloodrop
Една невероятна импресия, удряща съзнанието право във възприятията за логика, физични закони, време, пространство и реалност. Съвършено нелогичен, Bloodrop е постижение в експерименталното кино, както и първият руски филм, представен тук.
ALEXEI POPOGREBSKY / Русия ИГРАЛНО КИНО / ЕКСПЕРИМЕНТАЛЕН
Earth
В продължение на 3 месеца със съдействието на НАСА, Майкъл Кьониг снима Земята от Международната космическа станция. Кадрите на мегаполисите нощем, полярното сияние, магистралите и гръмотвеичните бури ще ви спрат дъха, съвсем сериозно!
MICHAEL KONIG / САЩ МУЛТИМЕДИЯ / ДОКУМЕНТАЛЕН
Connected
В една пост-апокалиптична реалност, въздухът е абсолютно негоден за дишане. Има два начина за оцеляване. Единият е самостоятелен чрез шлем, а другият е симбиоза. Една история за оцеляването, алчността и грешната преценка. Живот или смърт?!
JENS CHRISTENSEN / Дания ИГРАЛНО КИНО / ФАНТАСТИКА
Notes on Biology
В скучния час по биология, въображението става реалност върху листовете хартия. The Elephant Robot е всемогъщият слон, който унищожава всичко по пътя си, но влизайки в земните недра ще бъде спрян от... Вдъхновяващ stop motion, победител на SXSW 2012!
DANNY MADDEN / САЩ STOP MOTION / ФЕНТЪЗИ
True Skin
Млад мъж разполага с критична информация, заради която го издирват всички спец служби в недалечното бъдеще, където технологиите заместват крайниците, органите, очите, секса, спомените, мисълта! Най-фантастичния филм за 2012!!!
STEPHAN ZLOTESCU / САЩ FX ЕФЕКТИ / ФАНТАСТИКА
The Case of Mr Hollow
The Case of Mr Hollow е експериментален вид анимация, която успява да ни въведе в разтърсващ съспенс от една снимка, разкривайки ни на пръв поглед незабележими детайли, които дават една по-различна картина за случилото се.
VINCENT MARCONE / Канада МУЛТИМЕДИЯ / ТРИЛЪР
The Accidental Sea
The Accidental Sea е нестандартен документален филм, който показва последствията от инженерна грешка в САЩ с катастрофални мащаби, при която случайно се заражда море в пустинията – Salton Sea. Но нещата се обръщат брутално в ущърб на човека.
RANSOM RIGGS / САЩ ИГРАЛНО КИНО / ДОКУМЕНТАЛЕН
ПАРТНЬОРИ ПАРТНЬOРСКИ КЛУБОВЕ
Google+