АНИМАЦИЯ
3D АНИМАЦИЯ
АНИМЕ
МУЛТИМЕДИЯ
НЯМО КИНО
ЧЕРНО БЯЛ
FX ЕФЕКТИ
ИГРАЛНО КИНО
STOP MOTION
МУЗИКА
ДОКУМЕНТАЛЕН
ДРАМА
ДРАМЕДИЯ
ЕКСПЕРИМЕНТАЛЕН
ЕКШЪН
ЕПИЧЕН
КОМЕДИЯ
ПАРОДИЯ
ПРИКЛЮЧЕНСКИ
РОМАНТИЧЕН
САТИРА
ТРИЛЪР
УЕСТЪРН
УЖАСИ
ФАНТАСТИКА
ФЕНТЪЗИ
ФИЛОСОФСКИ
ЧЕРЕН ХУМОР
FILM NOIR
2014 2013 2012 2011 2010 2009 2008 2007 1974 1956
  Румъния Великобритания Израел Мексико Испания Европа Хърватска Колумбия Португалия Дания Германия ЮАР Австрия Сърбия България Египет Гърция САЩ Белгия Чехия Хаити Америка Австралия Босна и Херцеговина Русия Япония Норвегия Канада Полша Хонг Конг Бермуда Гренландия Швеция Тайланд Китай Южна Корея Швейцария Малайзия Ирландия Сърбия & България Индия Холандия Нова Зеландия Иран Франция CAN+JAP+RUS Бразилия Украйна Венецуела Аржентина
La Maison en Petits Cubes
Тухла по тухла, или как чрез спомена се преодолява самотата и се разкрива силата на волята за живот… Един прелестен японски пример, колко дълбоко може да бъде посланието на една късометражна анимация.
KUNIO KATO / Япония АНИМАЦИЯ / ДРАМА
Two Friends
Вселенският гняв се е стоварил върху човечеството и всички жени и деца са загинали, покосени от болест. Един филм, в който постапокалиптичното прелива в предмитологично, краят в начало, ин в ян.
Paw Charlie Ravn / Дания АНИМАЦИЯ / ФИЛОСОФСКИ
Small Garden
Болест за съзнанието, объркваща смесица от невероятна текстура и наситени цветове, пренасяща ни в абстрактен алтернативен свят, в който асимилацията е неизбежна. В служба на красивото, изградено от една чужда визия в далечен свят или завръщане към реалното и свободата?
Shunsuke Saito / Япония 3D АНИМАЦИЯ / ПРИКЛЮЧЕНСКИ
From One Room to Another
Мелодична представа за ужаса на всепоглъщащото ежедневие, превърнало се в лабиринт с еднакви коридори, по които само един човек се осмелява да закрещи.
RISTO-PEKKA BLOM / Финландия ИГРАЛНО КИНО / ФИЛОСОФСКИ
Civil War
Какво би станало, ако осъзнаем, че и ние, хората в крайна сметка сме част от заобикалящата ни природа? Може ли природата да се обърне в срещу нас? Ще съумеем ли и занапред да „приспиваме” небрежно съвестта си, относно истинската ни роля в този свят или… Civil War на Марина Бруно.
Marina Bruno / Аржентина ИГРАЛНО КИНО / ФИЛОСОФСКИ
Confusion Through Sand
Млад войник е част от военна мисия, случваща се някъде из горещите пясъчни земи. На тази мисия той трябва да вземе бързи решения, чийто ефект е необратим и не всяко от тях е в синхрон със собствените му виждания. Готов ли е за тях?
DANNY MADDEN / САЩ АНИМАЦИЯ / ЕКШЪН
The Moped Diaries
Ако си нещастен, този филм е за теб. Ако си щастлив – и за теб е, защото си същият. „И това ще мине“. Филмът разказва как го минаваме. Или как се минаваме. Или през какво минаваме?!
Tyler Nilson & Michael Schwartz / САЩ ИГРАЛНО КИНО / ДРАМА
Last Breath
Мрачната дистопия на Ying-Ping Mak ни развежда из бъдещето – някъде между стъклените корпоративни аквариуми, бързата закуска и платените новини. Там, където да дишаш е престъпление.
Ying Ping Mak / Великобритания АНИМАЦИЯ / ФАНТАСТИКА
ELIZA
Създаден по повод информационна кампания, но надскачащ значително рамките на социален спот. Съдържащ изключително кинематографични похвати, филмът на режисьора Цветомир Матев ни кара да се вгледаме отблизо в героите му и да усетим техните емоции.
Цветомир Матев / България ИГРАЛНО КИНО / ДРАМА
Brink
Ще станете свидетели на необичайна любовна история. Любовта такава, каквато трябва да е – непризнаваща никакви закони и неподлежаща на логично обяснение. Защото любовта определя не само как ще се появим на този свят, но и как ще го напуснем. Brink на Shawn Christensen.
SHAWN CHRISTENSEN / САЩ ИГРАЛНО КИНО / ЕКСПЕРИМЕНТАЛЕН
ПАРТНЬОРИ ПАРТНЬOРСКИ КЛУБОВЕ
Google+