АНИМАЦИЯ
3D АНИМАЦИЯ
АНИМЕ
МУЛТИМЕДИЯ
НЯМО КИНО
ЧЕРНО БЯЛ
FX ЕФЕКТИ
ИГРАЛНО КИНО
STOP MOTION
МУЗИКА
ДОКУМЕНТАЛЕН
ДРАМА
ДРАМЕДИЯ
ЕКСПЕРИМЕНТАЛЕН
ЕКШЪН
ЕПИЧЕН
КОМЕДИЯ
ПАРОДИЯ
ПРИКЛЮЧЕНСКИ
РОМАНТИЧЕН
САТИРА
ТРИЛЪР
УЕСТЪРН
УЖАСИ
ФАНТАСТИКА
ФЕНТЪЗИ
ФИЛОСОФСКИ
ЧЕРЕН ХУМОР
FILM NOIR
2014 2013 2012 2011 2010 2009 2008 2007 1974 1956
  Америка Сърбия Европа Израел Полша Босна и Херцеговина Ирландия Канада Китай Русия Германия Чехия CAN+JAP+RUS Хонг Конг Бермуда Дания Австралия Хърватска Белгия Нова Зеландия Иран Япония Холандия Сърбия & България Гренландия Аржентина Гърция Южна Корея Франция ЮАР Малайзия Венецуела Тайланд Швеция Украйна Великобритания Румъния Швейцария Египет Колумбия САЩ Хаити Испания Австрия България Норвегия Индия Мексико Португалия Бразилия
Close
Close е интимен портет на взаимоотношенията между баща и син. В седмицата на тринайсетия си Рожден ден, Чарли ще направи ужасно разкритие, което ще го сближи с баща му.
Geoffrey Taylor / САЩ ИГРАЛНО КИНО / ДРАМА
My Daughters Boyfriend
Разведена майка с две деца се налага да взима екстремни мерки, за да прекрати токсичната връзка между дъщеря й и новото й гадже. Невероятна история за конфликт в социален триъгълник, който изисква тежки решения.
Joey Izzo / САЩ ИГРАЛНО КИНО / ДРАМЕДИЯ
The 3rd Letter
Представете си, че за сърцето ви имаше ключ, но той не принадлежи на вас, а на компанията-производител. Филм, който ще допадне на любителите на антиутопичното.
Grzegorz Jonkajtys / САЩ ИГРАЛНО КИНО / ФАНТАСТИКА
Sahar
Тази драма в канадски изчистен стил, разказва за семейството на Надим, емигрирало от Афганистан, което изпитва трудности с разбирането на западния стил на живот, който дъщеря им Сахар води от известно време. Sahar на персийски е Магия.
Alexander Farah / Канада ИГРАЛНО КИНО / ДРАМА
Баща
Кога за последно разговаряхте с баща си? Някога бихте ли го питали за нещата, които ви нараняват? В тази анимация с екип от 4 държави, реалността е обърната наопаки, за да случи един невъзможен диалог между дете и баща, който така и не се реализира в действителността.
Compote Collective / България АНИМАЦИЯ / ФИЛОСОФСКИ
Ronans Escape
Типичната история за училищния аутсайдер; за детската жестокост, която всеки от нас е проявявал или най-малкото – не е възпирал, превръщайки се в пасивен съучастник.
A. J. Carter / Австралия ИГРАЛНО КИНО / ДРАМА
Deadbook
Deadbook: Една виртуална стъпка напред в справянето с проблема за смъртта или снемането на всякаква етичност във виртуалното пространство? Смъртта продава, но колко от нашата човечност сме готови да платим за нея?
Richard Scobie / Ирландия ИГРАЛНО КИНО / ДРАМА
The Last Farm
Храфн се приготвя за зимата. Но колко ще трае тя? Исландската пустош безмълвно наблюдава действията на един възрастен човек. Номинираният за Oскар „The Last Farm” ни кара да си зададем въпроси за старостта, любовта и самотата.
RUNAR RUNARSSON / Исландия ИГРАЛНО КИНО / ДРАМА
Requiem
Финалът, който е начало. REQUIEM ни събужда от дълбокия приказен сън на първите две части от трилогията на братя McKinnon, като в същото време ни потапя в спомените и ни води плавно в носталгичното преоткриване на топоса, където се сливат минало, настояще и бъдеще. REQUIEM!
SEB & BEN MCKINNON / Канада МУЗИКА / ФЕНТЪЗИ
Salvage
Втората част от трилогията на братя McKinnon отново ни потапя в едно магично приключение. Времето и пространството са различни, а символите следват един след друг. Въпросите се увеличават, а междувременно сетивата ни са потопени за пореден път в една визуално-музикална наслада – SALVAGE!
SEB & BEN MCKINNON / Канада МУЗИКА / ФЕНТЪЗИ
ПРЕДИШНА123. . .8910СЛЕДВАЩА
ПАРТНЬОРИ ПАРТНЬOРСКИ КЛУБОВЕ
Google+