АНИМАЦИЯ
3D АНИМАЦИЯ
АНИМЕ
МУЛТИМЕДИЯ
НЯМО КИНО
ЧЕРНО БЯЛ
FX ЕФЕКТИ
ИГРАЛНО КИНО
STOP MOTION
МУЗИКА
ДОКУМЕНТАЛЕН
ДРАМА
ДРАМЕДИЯ
ЕКСПЕРИМЕНТАЛЕН
ЕКШЪН
ЕПИЧЕН
КОМЕДИЯ
ПАРОДИЯ
ПРИКЛЮЧЕНСКИ
РОМАНТИЧЕН
САТИРА
ТРИЛЪР
УЕСТЪРН
УЖАСИ
ФАНТАСТИКА
ФЕНТЪЗИ
ФИЛОСОФСКИ
ЧЕРЕН ХУМОР
FILM NOIR
2014 2013 2012 2011 2010 2009 2008 2007 1974 1956
  Франция Египет Ирландия Иран Южна Корея Аржентина Дания Белгия Мексико Украйна Швеция Израел Германия Сърбия & България Норвегия Америка САЩ Сърбия Гренландия Бразилия Колумбия Канада Венецуела Испания Португалия Великобритания CAN+JAP+RUS Нова Зеландия Гърция ЮАР България Русия Босна и Херцеговина Япония Европа Австрия Хонг Конг Румъния Полша Тайланд Холандия Швейцария Хаити Хърватска Индия Бермуда Китай Малайзия Австралия Чехия
Ничего страшного
Страхът през очите на детето. Шест момчета в интернат си разказват истории за мъртвите. Границата между сън и действителност е тънка, всичко е поставено под въпрос. Вълнуваща и задълбочена приказка за живота и смъртта. И вечната тема: кое е истина и кое илюзия?
УЛЯНА ШИЛКИНА / Русия МУЛТИМЕДИЯ / УЖАСИ
Franz Kafka: It’s a Wonderful Life
Филмът на Capaldi е изцяло иновативен филмов прочит на процеса по създаването на един от най-дълбинните литературни образи в историята. По прекрасен начин се представя прехода от негативно към оптимистично в творческия акт, съпътстван от редица абсурди.
PETER CAPALDI / Великобритания ИГРАЛНО КИНО / ФИЛОСОФСКИ
Teens Like Phil
Това не е поредната тийнейджърска, напудрена и напарфюмирана, история с дразнещо перфектен happy end. Teens Like Phil разкрива усойната част от гимназиалните години - смутна, несигурна, емоционална и още по-страшното - жизненоопределяща.
DOMINIC HAXTON / САЩ ИГРАЛНО КИНО / ДРАМА
Vienna Waits For You
Ана се нанася в нов град, но прави грешката да не прочете ситния шрифт на договора й за наем на стар виенски апартамент. В него живее нещо с безпределен апетит, който се задоволява с младостта на обитателите му. Страшна, но и поучителна история.
DOMINIK HARTL / Австрия ИГРАЛНО КИНО / УЖАСИ
The Record Breaker
Как човек може да стане ненадминат? Вероятно, като непрекъснато се доказва пред себе си и пред другите. Например, като бъде най-добрият в това, което прави. Или в повече от едно нещо… С други думи - рекорди! Каква е тънката граница обаче между състезанието и призванието?
BRIAN MCGINN / САЩ ИГРАЛНО КИНО / ДОКУМЕНТАЛЕН
Всичко за теб
В нощта на Хелоуин красиво и меркантилно момиче ще срещне странно момче с изключителни способности. Какво ще се пръкне в нощта от това запознанство и какво ще освети настъпващият ден, предстои да разберем във "Всичко за теб".
ТОМА ВАШАРОВ / България ИГРАЛНО КИНО / ДРАМЕДИЯ
Body Language
Докато двама влюбени опитват да намерят път към себе си, душите им водят ожесточена битка с грозотата на човешкото лицемерие. Или колко е важно да бъдем себе си в общество, в което видимото е издигнато на пиедестал, за сметка на истинската страна на нещата.
JONATHAN RIO / Франция ИГРАЛНО КИНО / РОМАНТИЧЕН
Лирична история за един писател, който се опитва да избяга от реалността в търсене на вдъхновение. Дали появилото се малко момиченце е самото вдъхновение, или той е попаднал в собствения си измислен свят?
Death of a Shadow
Войник, загинал по време на битка, има шанс да откупи живота си и да се завърне на Земята. За целта трябва да заснеме 10 000 умиращи мъже и жени за колекцията на извратен ценител, властващ в предверието между два свята. Мисията e успешна, докато не се появява любовта.
TOM VAN AVERMAET / Белгия FX ЕФЕКТИ / ДРАМА
The Old Man And The Sea
През 1953г Ernest Hemingway публикува своя роман Старецът и морето, който година по-късно печели Pulitzer, а след 47 години бива филмиран и печели Оскар. История за идеала на човешкия образ, силата на духа и значението на простите неща от живота. Шедьовър.
АЛЕКСАНДЪР ПЕТРОВ / CAN+JAP+RUS ИГРАЛНО КИНО / ПРИКЛЮЧЕНСКИ
ПАРТНЬОРИ ПАРТНЬOРСКИ КЛУБОВЕ
Google+