АНИМАЦИЯ
3D АНИМАЦИЯ
АНИМЕ
МУЛТИМЕДИЯ
НЯМО КИНО
ЧЕРНО БЯЛ
FX ЕФЕКТИ
ИГРАЛНО КИНО
STOP MOTION
МУЗИКА
ДОКУМЕНТАЛЕН
ДРАМА
ДРАМЕДИЯ
ЕКСПЕРИМЕНТАЛЕН
ЕКШЪН
ЕПИЧЕН
КОМЕДИЯ
ПАРОДИЯ
ПРИКЛЮЧЕНСКИ
РОМАНТИЧЕН
САТИРА
ТРИЛЪР
УЕСТЪРН
УЖАСИ
ФАНТАСТИКА
ФЕНТЪЗИ
ФИЛОСОФСКИ
ЧЕРЕН ХУМОР
FILM NOIR
2014 2013 2012 2011 2010
2009 55
2008 2007 1974 1956
  Швеция Израел Аржентина Португалия Чехия Европа България Австралия Венецуела Бермуда САЩ Египет Белгия Хонг Конг Румъния Хаити Босна и Херцеговина Мексико Китай Холандия Русия Полша ЮАР Украйна Бразилия Испания Швейцария Сърбия Канада Америка Сърбия & България Южна Корея CAN+JAP+RUS Гърция Гренландия Ирландия Индия Япония Хърватска Колумбия Германия Тайланд Малайзия Австрия Дания Франция Нова Зеландия Великобритания Иран Норвегия
Nuit Blanche
Нежни цигулки насищат нощта с мечтание. Лунна светлина рисува покривите на града. Усещане за Париж от началото на миналия век, от времето на малката черна рокля и голямата, неподправена любов. Класа, красота, магия... това е Nuit Blanche, изживейте го.
AREV MANOUKIAN / Канада ЧЕРНО БЯЛ / РОМАНТИЧЕН
Love Hurts
Жена влиза разстроена в обществена тоалетна след скарване с приятеля си. Останала сама, изведнъж чува прошепнат зов за помощ от една от кабинките. Кой или какво е вътре? Класически хорър филм, препоръчваме да се гледа на изгасени лампи и с усилен звук.
SHARIFF NASR / Холандия ИГРАЛНО КИНО / УЖАСИ
The Suicide Brothers
С участието на Keira Knightley, тази история ще ни потопи в сюреалистичната атмосфера на готическа приказка и ще ни разкаже за двама братя и тяхната серия неуспешни опити за самоубийство. Магическо, странно, атмосферно... експериментално кино!
ARRAN BROWNLEE / САЩ ИГРАЛНО КИНО / ЕКСПЕРИМЕНТАЛЕН
The Forest
Момиче на 12 години си задава въпроси, които ще затруднят и възрастен. Защо цивилизованото общество разстройва вътрешния й мир? Утопия ли е свят в хармония с природата? Ако не, как да го превърне в такъв?! The Forest от Германия!
DAVID SCHARF / Германия АНИМАЦИЯ / ДРАМА
Oxygen
Нещо образователно. Историята на Кислород, който се опитва да намери приятели сред другите елементи. С някои ще се сработи, с други не. Ако ми беше преподавано така, щях да си седя в училище, далеч от цигари, алкохол и наркотици. Дано тази система се приложи час по скоро.
CHRISTOPHER HENDRYX / САЩ 3D АНИМАЦИЯ / КОМЕДИЯ
Get Out
Що е то лудост? Дали всичко не зависи от гледната точка? Вижте параноята на Гари от врати и разберете откъде идва тя. Дали всичко е в главата му? Какво е всичко? Трогателна анимация, тайничко загатваща един много стар въпрос. А краят й ще ви изненада приятно.
CHARLOTTE BOISSON / Франция 3D АНИМАЦИЯ / ДРАМА
The Kinematograph
Брилянтна анимация, която ще ни потопи в един алтернативен разказ за изобретяването на първата камера. Режисьорът Tomasz Baginski ни е подготвил история, която ще ни очарова с красиви рисунки и ще ни докосне с емоционалния си заряд.
TOMASZ BAGIŃSKI / Полша АНИМАЦИЯ / ДРАМА
The Ganzfeld Procedure
Един късометражен филм, в който се крие потенциал колкото да промени тотално науката и начинът, по който гледаме на света. Не си губете времето да го гледате, става въпрос за един скучен научен експеримент, който доказва телепатията. Впрочем, този експеримент е реален.
KEITH McCARTHY / Великобритания ИГРАЛНО КИНО / ДОКУМЕНТАЛЕН
ПАРТНЬОРИ ПАРТНЬOРСКИ КЛУБОВЕ
Google+