From the Future with Love
РЕЖИСЬОР K-MICHEL PARANDI  •  ПРОДУЦЕНТ JAMES LAWLER
САЩ / 2013 / 12'
From The Future With Love разказва за свят, подобен на нашата представа за антиутопично бъдеще на човечеството. В този свят полицията вече има съвсем друга концепция. Тя защитава само тези, които са си платили лиценза, при това по тарифни планове. Какво следва?!
Р ежисьорът на From the Future with Love е уцелил златна мина с този филм. Забелязахте ли онова "следва продължение" на края на филма. Наистина следва. Дали ще е под формата на сериал, филм, игра или всичките, светът създаден в късометражката ще продължи. Има толкова много потенциал в него. Освен че са съчетани много елементи от съвременната научна фантастика, съчетан е и страхът от корпорациите и полицията.

В нашата малка държава ние вече виждаме нещо подобно, с тази разлика, че още няма официално лого в униформата на полицията. И естествено техниката, която използват не е 50 години напред, а по-скоро 50 назад. В това бъдеще парите купуват не просто власт, но и сигурност. Може би това е най-страшното. Не можеш да имаш и двете. Властта, бидейки наркотик, съчетана с усещането за неуязвимост, е може би най-опасната комбинация.

Нали знаете как научната фантастика предшества научните открития? Новата мода в sci-fi филмите е съзнанието. Как то може да бъде манипулирано, така че да се запази, премести или просто да се промени спомен. Паметта играе важна роля тук, така че ви препоръчвам да гледате True Skin, The Final Moments of Karl Brant и един пълнометражен - Eternal Sunshine of the Spotless Mind. Ще оставя това да попие. Междувременно можете да изразите впечатленията си в коментарите отдолу :)
SUBSCRIBE
АКО ТИ ХАРЕСВА From the Future with Love, ПРЕПОРЪЧВАМЕ ТИ ДА ГЛЕДАШ И...
Plurality
След като в Ню Йорк стартира нова identity-scanning технология през 2023, хората могат не само да отключват врати и да пазаруват само с едно докосване, но полицията може да ги проследява навсякъде. Престъпността пада, но системата си има и странични ефекти.
DENNIS A. LIU / САЩ / 2012 FX ЕФЕКТИ / ФАНТАСТИКА
АВТОР Стефан Добрев
comments powered by Disqus
ПАРТНЬОРИ ПАРТНЬOРСКИ КЛУБОВЕ
Google+