Grounded
РЕЖИСЬОР KEVIN MARGO  •  СЦЕНАРИСТ BARRETT MEEKER
САЩ / 2012 / 8'
Пътешествието на един астронавт през живота и Космоса, приключва на една екзопланета, негодна за живот. Смъртта обаче е интерпретирана по няколко различни начина, изпълнени с метафори, философия и противопоставяне.
П оследните години, sci fi филмите напълниха интернет, защото те са най-лесния билет за Холивуд. Един Canon 5D, (с него е заснет филма), владеене на няколко софтуера и проста идея са достатъчни за направата на един филм, който изглежда много добре. Друг е въпроса, че масово липсва история или поне основна идея, която да остави следа у зрителя след филма.
 
В случая Grounded е по-различен, дотолкова доколкото има опит за вплитане на яко FX ефекти с няколко философски идеи, причинно-следствените изменения, малко тип The Guilt и използването на Божество, което гради живота на планетата. Всъщност всичко това ражда един микс, който аз лично не разбрах много добре, дали защото не съм концентриран или защото нямам сетивата, за да усетя точно този филм... не зная. Но филмът има качества и със сигурност има силно индивидуално въздействие за всеки зрител, затова го представям. А дори да не го разберете, чисто визуалното изпълнение е страхотно! И като го гледате, коментирайте!
SUBSCRIBE
АВТОР Юлиян Спасов
comments powered by Disqus
ПАРТНЬОРИ ПАРТНЬOРСКИ КЛУБОВЕ
Google+