Inbox
РЕЖИСЬОР MADONNE ASHWIN  •  ПРОДУЦЕНТ CURIO FILMS
Индия / 2012 / 8'
След като случайно откриват странната възможност на два плика да телепортират съдържанието си, мъж и жена започват да си пишат, играят карти, флиртуват, докато накрая се срещнат за пръв път. Inbox е изпълнен със свежа романтика и щипка магия.
Н е ми е в стила да гледам романтични филми, нито да се прехласвам по тях. От друга страна, с ранно-сутрешната ми доза филми се натъкнах на този, който без да ангажира особено мисълта ми, ме прекара през едно приятно и позитивно запознанство между двама, които очевидно бяха зажадняли за любов и някак щастието, което преживяха тя, се прехвърли и върху мен.

Актьорите много убедително си влязоха в ролите, режисурата, кадрирането и изобщо естетическото посторяване на филма също е на високо ниво, с което индииците правят много добро впечатление. Не че Индия открай време не се асоциира с втората мека на киното Боливуд, но някакси не е сред първите страни, за които бих се сетил като кажа късометражно кино. Това пък ме мотивира и да се поразровя повече да намеря други качествени индийски продукции. Трябва да призная обаче и един дребен факт, че този филм много наподобява идеята на Signs – емблематичен късометражен филм за романтика, тръгнала от бележки без реч. Впрочем, подсещам ви и за A Thousand Words, който представих преди месец и е от същия жанр, макар и с по-различно развитие. И все пак, както е казал Тарантино „Киното е като фокусите. Всеки нов филм е добре забравен стар!“ Това няма особено значение, след като филмът ми повдигна настроението, а в днешно време да започнете деня си позитивно го приемам като душевно богатство. Приятно гледане!
SUBSCRIBE
АВТОР Юлиян Спасов
comments powered by Disqus
ПАРТНЬОРИ ПАРТНЬOРСКИ КЛУБОВЕ
Google+